Chef: Edina Makai

Makai Edinának hívnák, Csíkszeredában születtem, és lassan három éve dolgozom a Saltban, egy rövidebb ideje pedig sous chef-ként.

Kolozsváron tanultam filozófiát, és ez idő alatt egy pszichedelikus surf-punk bandában játszottam dobosként. Az utóbbi időszakban, pár kollégámmal és jó barátommal együtt elkezdtünk érdeklődéssel fordulni a fermentálás és bizonyos penészgombák élete iránt, úgyhogy manapság jó részt ez a kíváncsiság motivál a leginkább munkában a főzés mellett.

Nagyon izgalmasnak tartom, hogy a kortárs gasztronómia bizonyos szegletei tudományos és kutatói munkát végeznek, amivel az egyre inkább érezhető globális klíma és élelmiszerválságot igyekeznek artikulálni. Röviden: furcsamód nagyon tudok örülni a penészes rizsnek vagy a zöldségeknek.

Balra nyíl Back to chefs
Szív Teliszív

Chef: Edina Makai

Sponsors

Balra nyil Jobbra nyil