A Millenárisra jönnek a legjobb olasz pezsgők

2019-05-10 12:50:00

Van egy százéves múltra visszatekintő pezsgő, amely készítője szerint az olasz életszeretetet és ízlést adja vissza, és csakis a legjobbak között emlegetik. Mi más volna a neve, mint Ferrari?

Bár a Gourmet Fesztivál kiemelt italtémája a sör, Magyarország legrangosabb gasztrofesztiválja nem maradhat pezsgő nélkül. A Ferrari 1902 óta Olaszország legjobb habzóbora, ellenállhatatlanul elegáns buborékai az olasz életszeretet testesítik meg – így mutatja be magát a Garda-tótól is északra, Trentóban székelő pezsgőpincészet. Van okuk a magabiztosságra: 2006 óta érlelt rosé riserva pezsgőjük éppen most kapott 98 pontot a Wine Advocate szaklaptól, ami a legmagasabb pontszám, amit valaha olasz habzóbor kapott, vagy ahogy írják: a legjobb champagne-i pezsgőházak közelébe jutottak és forradalmosították az olasz hagyományos érlelésű pezsgők világát. Giulio Ferrari pontosan ezzel az ambícióval alapította a pezsgőházát, amelyet egy helyi borkereskedőre hagyományozott. Bruno Lunelli és fiai voltak azok, akik első számú olasz pezsgővé tették a márkát, amelyet ma a család harmadik generációja képvisel.

A Gourmet Fesztiválon két program keretében is találkozhatsz a Ferrari pezsgőkkel: szombaton a nemrégiben az ország legjobbjának választott Stand éttermet jegyző Széll Tamás és Szulló Szabina páros készít majd exkluzív ebédmenüt, majd ezt követően egy mesterkurzuson is részt vehetsz, ahol a pezsgőház szakembere mutat be egy különleges válogatást a márka legjobbjaiból.

Exkluzív programok 

Támogatóink