Borkonyha, Textúra

Borkonyha, Textúra

Menü

Hús
Szív Teliszív

Mangalica, kucsmagomba, retek Jobbra nyíl

Hal
Gluténmentes
Szív Teliszív

Pisztráng, karfiol, dashi Jobbra nyíl

Desszert
Szív Teliszív

Nyári szellő Jobbra nyíl

Séf: Béres Anett

Borkonyha:Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeljük el. A BORKONYHA név beszédes, alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látjuk. A 200 féle túlnyomórészt magyar bor – egy hektáros gazdáktól a legismertebb borászokig – közül, 48 féle mindig pohárban kóstolható, ugyanakkor a helység egyik végében 1200 palack tárolására, érlelésére alkalmas, temperált borpolc található. Konyhánk friss alapanyagokra, akár napi beszerzése és a táblára írt, hetente-kéthetente változó kínálatra épül. Mind ehhez szakmai társra Sárközi Ákos chef személyében találtunk, aki a konyhatervezés kezdeti időszakától mellettünk állt. Számunkra sokat jelent gyakorlata, hitelessége, aminek köszönhetően 2014 márciusában a Borkonyha megkapta a Michelin csillagot.

 

Textúra: A Textúra étterem nyitásának gondolata több éve érlelődött már bennünk. Szerettünk volna a Michelin csillagos Borkonyha mellett egy olyan éttermet, amely visszahozza azt a kötetlenséget és közvetlenséget, ami a nyitáskor jellemezte a helyet és a csapatot. A Textúra lesz terveink szerint az a hely, ahol a játékosság, kísérletezés és felfedezés a mindennapok része lehet. Konyhánk hazai alapanyagokat használ és visszanyúl régi, hagyományos eljárásokhoz, mint az abálás, füstölés vagy a konfitálás, és ezt ötvözzük nemzetközi összetevőkkel és technikákkal. Az eredmény egy kísérletező konyha lesz, amit Sárközi Ákos üzlettársunk, a két éttermet vezető executive séf személye garantál.

Balra nyíl Vissza a kiállítokhoz Balra nyíl Vissza a térképre

Szponzoraink 2023

Balra nyil Jobbra nyil