/hu/cache/media/2019/04/electrolux_ws_logo.pngWorkshopok

május 17. péntek

/hu/cache/media/2019/04/workshop_1_.jpg

Egyszerű és nagyszerű: a briós tészta - Kovács Beáta, Búzalelke Pékség

május 17., péntek 15:00

Reggelire, uzsonnára, magában, vajjal és lekvárral, sonkával, szendvicsként, french toastként vagy mákos gubában. Hosszan sorolhatnánk még, hogy milyen sokszor és sokféleképpen jól esik a finom, puha, foszlós briós. Egyesek szerint a kelt tészták királynője és az ünnepi asztalok elengedhetetlen velejárója. Megtanuljuk hogyan dagasszuk, hogyan gazdagíthatjuk a tésztáját és milyen sokféleképpen formázhatjuk.

Jegyvásárlás

május 18. szombat

/hu/cache/media/2019/04/workshop_2_.jpg

Sóvirág, azaz fűszeres-virágos sók készítése - Kamocsay-Beh Mariann, Bazsalikomos kert

május 18,. szombat 12:30

Hagyományos módon szárított, ízletes és organikus fűszernövények, ehető virágok a Bazsalikomos kertből, valamint különleges sók keverékei. Egyedileg megalkotott fűszersó különlegességek saját magadnak vagy akár családodnak és barátaidnak. A workshopot egy játékkal és fűszernövény-ismerettel kezdjük, majd jöhet az egyedi fűszersó keverékek összeállítása, amihez több mint 20 féle fűszernövényből, ehető virágból válogathattok. A különleges sóvirágot üvegben vihetitek haza.

Jegyvásárlás

/hu/cache/media/2019/04/workshop_3_.jpg

A Street Kitchen bemutatja: Brutális fogások Máté Szabival

május 18. szombat 14:30

Szabi búcsút intett a jogi pályának, és inkább belevetette magát a szaftos húsok, sültek és grill ételek világába. A videókon túl szabadidejében is leginkább a konyhában lehet megtalálni, ahol a legkomolyabb sülteket és a hozzájuk passzoló ütős köreteket pörgeti, így pontosan tudja, mi a tökéletesen elkészített hús titka. A Street Kitchen workshopján te is megtanulhatod, hogyan készítsd el otthon életed legbrutálisabb kajáját.

Jegyvásárlás

/hu/cache/media/2019/04/workshop_4_.jpg

A kimchi készítés rejtelmei - Csécsei László séf, Jankovich Kúria és Étterem

május 18. szombat 16:30

A kimchi a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része, lényegében csípős-fűszeres savanyított-erjesztett zöldség, amely általában kínai kelből, esetleg uborkából, retekből készül. Az interaktív bemutatón Csécsei Lászlótól, a koreai ételeket is kínáló Jankovich Kúria és Étterem séfjétől lesheted el az autentikus kimchi készítés módját, és az eredményt haza is viheted magaddal.

Jegyvásárlás

/hu/cache/media/2019/04/workshop_5_.jpg

Alapok és mesterfogások: teljes kiörlésű kovászos kenyér - Simonyi Kristóf, Kópic Pékség

május 18. szombat 18:30

A workshopon kövesmalmi rozs, tönköly, búza és alakor lisztekből készült kenyereket kóstolunk és sütünk - miközben átvesszük a kovászos kenyérsütés folyamatát és a teljes kiőrlésű lisztek sajátosságait. Kristóf kezei közül kenyerek ezrei kerültek már ki, a teljes kiörlésű kenyér pedig a specialitásának számít, így biztosan a legjobb helyen leszel, ha ez a kategória érdekel!

Jegyvásárlás

Május 19. vasárnap

/hu/cache/media/2019/04/workshop_6_.jpg

Bevezetés a kovászolás rejtelmeibe - Ormós Gabriella, KovászLabor - Jenői Pékség

május 19. vasárnap 12:30

Szeretnél mindennap egészséges és finom kenyereket tenni a családi asztalra? Szeretnéd megérteni, mitől más egy igazi kovászos kenyér és mi a különbség az élesztővel és a természetes kovásszal készült kenyerek egészségre gyakorolt hatása között? Merülj el a kovász világában, értsd meg a működését és sajátísd el a kovászos kenyér készítésének minden fortélyát!

Jegyvásárlás

/hu/cache/media/2019/04/workshop_7_.jpg

A Street Kitchen bemutatja: Mentes ételek Madarász Kingával

május 19. vasárnap 14:30

Kíváncsi vagy hogyan készíthetsz gluténmentesen is isteni finom ételeket? Akkor csatlakozz Kingához a Street Kitchen workshopján, és less el minden tippet és trükköt a mentes főzéssel kapcsolatban! Segítségével megtanulhatod, hogyan nem kell lemondanod a fantasztikus ízekről a gluténmentes konyhában sem.

Jegyvásárlás

/hu/cache/media/2019/04/workshop_8_.jpg

Sör a sütiben? - Kövérné Kalmár Mónika, MóniSüti cukrászda

május 19. vasárnap 16:30

A Balaton legismertebb tortakészítője, a szakmai körökben csak “Sütis Móni”-ként ismert Kalmár Mónika egy rendhagyó program keretében bemutatja, hogy a sört nemcsak inni, de enni is lehet, akár süti formájában is! A workshopon egy brownie-szerű tészta készül krémsajtos-tejszínes krémmel a tetején. Hogy hogyan kerül bele a sör? A programon számos más hasznos tudnivaló mellett ez is kiderül majd.

Jegyvásárlás

Támogatóink