Info

Minden, amit a Festipay kártyáról tudnod kell…

Az OTP Bank Gourmet Fesztiválon kényelmes, készpénz nélküli rendszerben fizethetsz mindenért, kezdve az italokon és ételeken át az egyéb termékekig. A Festipay fesztivál- és rendezvénykártya a Sziget által kibocsátott elektronikus vásárlási utalvány. A kártyára feltöltött egyenleget a fesztiválon a vásárlásaid során használhatod fel, a kártyán megmaradt egyenleget pedig a Gourmet ideje alatt nyitvatartási időben bármikor, de legkésőbb a fesztivál utolsó napján, zárásig (2018. május 20. 23:00 óra) tudod visszaváltani készpénzre.

A kártya használata

A Festipay kártya gyors és egyszerű készpénzmentes fizetést biztosít. A fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Biztonságos, mert a kártya elvesztése esetén letilthatod a kártyádat, a megmaradt egyenleget pedig egy új kártyára vezettetheted át. Ehhez semmi mást nem kell tenned, csak előzetesen regisztrálni a kártyát sms-ben vagy a Festipay appban.

A kártya feltöltése

A kártyát a fesztivál helyszínén, a kártyafeltöltő pontokon(TOP UP POINT) kapod meg, és ugyanitt töltheted fel a kívánt egyenleggel. Új kártya esetén a feltöltés minimális összege 2000 Ft, de egyszerre legfeljebb 290 000 Ft-ot lehet feltölteni rá. A kártya egyenlege a rendezvény ideje alatt bármikor újra feltölthető.
 
A kártyát feltöltheted készpénzzel, vagy bankkártyával (a bankkártyás feltöltés kényelmi díja 300 Ft). Átvételkor 500 Ft-os letéti díj kerül felszámolásra, melyet a visszaváltásakor visszakapsz, ha sérülésmentesen hozod vissza a kártyát.

Festipay kártyaregisztráció

A kártya regisztráció nélkül is használható, de regisztrációval biztonságosabb, hiszen ha elveszíted a kártyád, le tudod tiltani és a megmaradt egyenleget átvezettetheted az új kártyára. A kártyát sms-ben és a Festipay applikációban lehet regisztrálni.
 
Az sms-ben történő regisztrációhoz a következő telefonszámra +36 30 344 4410 kell SMS-ben az alábbi szöveget elküldeni: REG <12 jegyű kártyaszám> <az aktiváláskor kapott 4 jegyű PIN> <Az új 4 jegyű PIN>, (pl: REG 123456789012 1234 4321)
 
A Festipay applikáció letölthető az Android felhasználók számára a Google Play Store-ból  vagy az iOS felhasználóknak az App Store-ból. A Festipay applikáció letöltését követően a látogató az applikáció megnyitása után regisztrálhatja kártyáját.

Egyenleg lekérdezése

A kártya egyenlege lekérdezhető minden kártyaolvasó terminálon a kereskedőknél, - ehhez a kártyát csupán oda kell érinteni a kártyaolvasóhoz - továbbá a Festipay TOP UP pontokon, valamint a Festipay applikációban.

Hogyan lehet letiltani az elveszett kártyát?

Az elveszett, illetve ellopott kártyát csak abban az esetben lehet letiltani, ha azt előzőleg regisztráltad sms-ben vagy a Festipay appban.
A kártya sms-ben történő letiltásához a következő számra +36 30 344 4410 kell elküldeni az alábbiakat: TILT <12 jegyű kártyaszám> <Az új 4 jegyű PIN> (pl: TILT 123456789012 4321)
 
A kártya a Festipay applikáció megnyitását követően a „Kártya letiltása” funkció használatával is letiltható.
 
Ha regisztráltad a kártyát, az új kártyát a Festipay Helpdesk pontokon személyesen igényelheted, a kártya letiltását követően.

Hol és meddig lehet visszaváltani a kártyán maradt egyenleget?

A kártyán megmaradt egyenleget az OTP Bank Gourmet Fesztivál ideje alatt nyitvatartási időben bármikor, de legkésőbb a fesztivál utolsó napján, zárásig lehet visszaváltani készpénzre, az ötven forintra kerekítés általános szabályai szerint (1-24 közötti maradványérték végződésnél 0 Ft-ra; 25-74 Ft közötti maradványérték végződésnél 50 Ft-ra; 75-99 Ft közötti maradványérték végződésnél 100 Ft-ra).
 
További információ, valamint a Sziget Zrt. által kibocsátott utalványkártya/Festipay Kártya Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF), továbbá a Festipay Zrt. adatkezelési szabályzata www.sziget.hu oldalon.