Minden, amit a karszalaggal történő fizetésről tudnod kell…

Az OTP Bank Gourmet Fesztiválon kényelmes, készpénz nélküli rendszerben fizethetsz mindenért, kezdve az italokon és ételeken át az egyéb termékekig. Idén a karszalagodba ültetett chip-en keresztül tudsz fizetni a fesztiválon. A feltöltött egyenleget a fesztiválon a vásárlásaid során használhatod fel, a kártyán megmaradt egyenleget pedig a Gourmet ideje alatt nyitvatartási időben bármikor, de legkésőbb a fesztivál utolsó napján, zárásig (2019. május 19. 23:00 óra) tudod visszaváltani készpénzre.

A karszalag használata
 
A karszalagod gyors és egyszerű készpénzmentes fizetést biztosít. A fizetéskor a karszalagot csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Biztonságos, mert a karszalag elvesztése esetén letilthatod a karszalagodat, a megmaradt egyenleget pedig egy új karszalagra vezettetheted át. Ehhez semmi mást nem kell tenned, csak előzetesen regisztrálni a kaszalagot sms-ben.
 
A karszalag feltöltése
 
A karszalagodat a fesztivál helyszínén, a feltöltő pontokon (TOP UP POINT)  töltheted fel a kívánt egyenleggel. A feltöltés minimális összege 2000 Ft, de egyszerre legfeljebb 290 000 Ft-ot lehet feltölteni rá. Egyenleged a rendezvény ideje alatt bármikor újra feltölthető.
 
A karszalagot feltöltheted készpénzzel, vagy bankkártyával (a bankkártyás feltöltés kényelmi díja 300 Ft). 
 
Karszalagregisztráció
 
A karszalag regisztráció nélkül is használható, de regisztrációval biztonságosabb, hiszen ha elveszíted a karszalagot, le tudod tiltani és a megmaradt egyenleget átvezettetheted az új karszalagra. A karszalagot sms-ben lehet regisztrálni.
 
Az sms-ben történő regisztrációhoz a következő telefonszámra +36 30 344 4410 kell SMS-ben az alábbi szöveget elküldeni: REG <12 jegyű kártyaszám> <az aktiváláskor kapott 4 jegyű PIN> <Az új 4 jegyű PIN>, (pl: REG 123456789012 1234 4321)
 
A Festipay applikáció letölthető az Android felhasználók számára a Google Play Store-ból  vagy az iOS felhasználóknak az App Store-ból. A Festipay applikáció letöltését követően a látogató az applikáció megnyitása után regisztrálhatja kártyáját.
 
Egyenleg lekérdezése
 
Egyenleged lekérdezhető minden karszalagolvasó terminálon a kereskedőknél, - ehhez a karszalagodat csupán oda kell érinteni a leolvasóhoz - továbbá a TOP UP pontokon, valamint a Festipay applikációban.
 
Hogyan lehet letiltani az elveszett karszalagot?
 
Az elveszett, illetve ellopott karszalagot csak abban az esetben lehet letiltani, ha azt előzőleg regisztráltad sms-ben.
A karszalag sms-ben történő letiltásához a következő számra +36 30 344 4410 kell elküldeni az alábbiakat: TILT <12 jegyű kártyaszám> <Az új 4 jegyű PIN> (pl: TILT 123456789012 4321)
 
A kártya a Festipay applikáció megnyitását követően a „Kártya letiltása” funkció használatával is letiltható.
 
Ha regisztráltad a karszalagot, az új karszalagot a Helpdesk pontokon személyesen igényelheted, a letiltását követően.
 
Hol és meddig lehet visszaváltani a kártyán maradt egyenleget?
 
A megmaradt egyenleget az OTP Bank Gourmet Fesztivál ideje alatt nyitvatartási időben bármikor, de legkésőbb a fesztivál utolsó napján, zárásig lehet visszaváltani készpénzre, az ötven forintra kerekítés általános szabályai szerint (1-24 közötti maradványérték végződésnél 0 Ft-ra; 25-74 Ft közötti maradványérték végződésnél 50 Ft-ra; 75-99 Ft közötti maradványérték végződésnél 100 Ft-ra).