Info

Gourmet kérdezz-felelek: mit egyek az idei fesztiválon?

A Gourmet a legátfogóbb és legszínesebb gasztrofesztivál itthon és talán a régióban is. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok kiállító lesz, és még több finom, izgalmas étel, amit muszáj lesz megkóstolni. A hatalmas kínálatban könnyű elveszni, főleg, ha valakinek nincs konkrét elképzelése arról, mit szeretne kipróbálni. Nekik szeretnénk segíteni pár tippel. Egy biztos: idén is érdemes több napra kilátogatni a Millenárisra!

Hat érv, hogy miért a mangalicát választottuk az idei Gourmet fesztivál “címerállatává”

A Gourmet Fesztivál minden évben egy adott téma köré szerveződik. Ez korábban egy-egy jellegzetes, népszerű étel volt (volt már például a gulyás, a paprikás csirke vagy a rakott krumpli), tavaly óta viszont alapanyagokat állítunk a figyelem középpontjába. Idén az eperre és a mangalicára esett a választás. 

Workshopok és gyerekprogramok a Gourmet-n

A Gourmet fesztiválon nem csak enni lehet, vagy azt nézni, ahogy a színpadon mások főznek, de főzni is, pontosabban megtanulni pár komolyabb trükköt. Mitől lesz megbízhatóan hibátlan az égetett tésztánk? Hogyan csináljunk vietnámi sörkorcsolyát meccsnézéshez? Mi teszi a jó kovászos kenyeret? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ mindenki, aki két tányér között beáll valamelyik workshopba együtt főzni az adott téma szakértőivel. Ráadásul idén már a gyerekek sem fognak unatkozni!

Hazai pálya - fellépők a Gasztroszínpadon

Az idei Gourmet nemzetközi meghívottjairól már volt szó (link a korábbi cikkre), de amint azt az eddigi évek során megszokhattuk, hazai sztárokban sem lesz hiány. A színpadon az eddigieknél is izgalmasabb bemutatók és kóstolók várják a látogatókat.

Külföldi vendégek az idei Gourmet-n

A Gourmet Fesztivál történetében először az idei meghívottak között nemcsak a hazai gasztroélet legizgalmasabb szereplőit találjuk, hanem a szomszédos régiók egy-egy kiemelkedő, világszínvonalú, vagy pusztán csak izgalmas képviselőjét is. Plusz, még Kanadából is jön egy sztárcukrász.

Minőségi gasztronómia, határok nélkül

A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit, hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik majd. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába.

Fesztivál ABC

Ismerd meg az idei Gourmet Fesztivált A-tól Z-ig!

Menükben lubickolva - Mit ehetünk a fesztiválon?

A rutinos fesztiválozók akár komplett napokat szentelnek egy-egy témakörnek, szépen, ívelten fölépítve. Halas, húsos vagy akár zöldséges napot is tartva, a desszertekről nem is beszélve. A Gourmet Fesztiválon ráadásul sokezer kilométer utazást megspórolva kóstolhatjuk körbe Magyarországot, hiszen egy helyen ennyi kiváló étterem, cukrászda, bár és alakulat, ilyen gazdag kínálattal soha máskor nem csíphető el.

Show + főzés = Gasztroszínpad

A fesztivál egyre izgalmasabb programhelyszínévé vált a színpad, ma már számos kihagyhatatlan bemutató és beszélgetés zajlik rajta, amelyeket a lelkes közönség akár esőkabátban, akár napernyőkkel védekezve, de jellemzően teltházzal jutalmaz. Jártunkban-keltünkben úgyis útba esik, nézzük is át, milyen eseményekre telepedhetünk oda a színpadhoz.

Osztály, vigyázz! Gasztroleckék a Gourmet Fesztiválon

Immáron tovább is képezhetjük magunkat a Gourmet Fesztiválon, hiszen új programhelyszínnel bővül a kínálat. Az Electrolux által támogatott workshopokon a legizgalmasabb gasztronómiai szereplőktől tanulhatnak a vendégek limitált létszámban, hogy valódi alkotói élmény legyen az alkalom. Az édességektől a rizottókon át a halakig és a húsokig terjed a tanagyag, amit játékosan és fesztiválhangulatban sajátíthatnak el a látogatók.