Info

Osztály, vigyázz! Gasztroleckék a Gourmet Fesztiválon

2016.04.28. 16:53

Immáron tovább is képezhetjük magunkat a Gourmet Fesztiválon, hiszen új programhelyszínnel bővül a kínálat. Az Electrolux által támogatott workshopokon a legizgalmasabb gasztronómiai szereplőktől tanulhatnak a vendégek limitált létszámban, hogy valódi alkotói élmény legyen az alkalom. Az édességektől a rizottókon át a halakig és a húsokig terjed a tanagyag, amit játékosan és fesztiválhangulatban sajátíthatnak el a látogatók.
 
Workshopok
 
A soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda már a kezdetek óta népszerű kiállítója a Gourmet Fesztiválnak, így nem is csoda, hogy a  tulajdonos, Harrer-Abosi Bea lesz az, aki bevezeti a látogatókat a csokoládékészítés csodálatos világába és megmutatja, hogyan készíthetünk otthon is csokitrüffelt, amivel elkápráztathatjuk minden ismerősünket. És ahol van csoki, ott természetesen kávé is lesz. A Nespresso workshopján mindenki megtanulhatja a kávékóstolás alapjait, valamint el is készíthetnek egy klasszikus jegeskávét és egy könnyű Créme Brulée-t is. A csokitrüffel és tökéletes presszó után pedig ne hagyjuk ki a koktélt sem, hiszen a világhírű Boutiq'Bar bartenderei mutatják meg, mitől menő egy koktél.
 
A fesztivál idei két kiemelt témája a hal és a vad, és hogyha valaki most kezdne elmélyülni ezekben a témákban, a workshopokon a legjobb helyen jár. Gál Józsi hentessel bonthatunk és pácolhatunk, a Budaörsi Halpiacosokkal akár cevichézhetünk, míg a Nyárspolgár blog csapatával a bbq rejtelmei világosodnak meg. Habár az idei év a halakról és a vadhúsokról szól, a vegáknak sem kell kétségbe esniük, hiszen számos húsmentes leckével is várják a kalandozni vágyókat. Szatmári Feri, a főzelék-pápa évek óta újraértelmezi gyerekkorunk vegyes érzelmekkel emlegetett főzelékeit. Ezúttal megtudhatjuk tőle, mitől lesz igazán egészséges, izgalmas és ízgazdag egy csak zöldségekből összeállított egytálétel. Aztán belecsaphatunk a szénhidrátok sűrűjébe: először a Panificio il Basilico pékmestere, Szabadfi Szabolcs mond el mindent az adalékanyagmentes kenyérsütésről, kovászról és dagasztásról. Másnap Gianni, a leghíresebb budapesti olasz, nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy a tökéletes rizottókészítés alapjait mutassa meg a mediterrán konyha rajongóinak.

 

A workshopokról részletes információ ezen a linken érhető el!

 
Részvételi díj: egységesen 1.900Ft 
(a jegyek csak Gourmet Fesztivál belépőjeggyel együtt érvényesek)