Exkluzív ebédek és vacsorák a Gourmet-n

 

Lengyel Bib Gourmand vacsora

Varsó 4 Bib Gourmand minősítésű éttermének nyolcfogásos közös menüje magyar borokkal

május 18., péntek 19.00

 
 
Kiváló minőség mérsékelt áron - így definiálja a Bib Gourmand kategóriát a Michelin kalauz. Lengyelországban összesen 4 étterem érdemelte ki ezt a minősítést, amelyek a két egycsillagos étterem mellett ezzel a lengyel gasztronómia élvonalába tartoznak: az Ale Wino, a Brasserie Warszawska, a Butchery & Wine és a Kieliszki na Próznej. Ennek a négy étteremnek a séfjeit hívtuk meg a Gourmet Fesztiválra, hogy adjanak közös vacsorát exkluzív programhelyszínünkön, akik ebben a felállásban most főznek közösen először. A program további különlegessége, hogy a nyolcfogásos menü fogásaihoz az éttermek séfjei és sommelier-i ajánlottak magyar borokat.

Menü: 

  • Fogadó ital: Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013 - a birtok legkiválóbb pezsgője
  • Kovászos kenyér, hidegen préselt repceolaj, lengyel savanyúságok (Ale Wino) - Kreinbacher Birtok, Somló Prestige Brut pezsgő
  • "Chłodnik" hideg bébicéklaleves, aludttej, fürjtojás, folyami rák (Butchery&Wine) - Garamvári Birtok, Evolution Brut Rosé 2008 pezsgő
  • Spárga lengyelesen (Brasserie Warszawska) - Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Sauvignon Blanc 2017
  • Borjúmirigy, kucsmagomba (Butchery&Wine) - Balassa István, Tokaji Furmint Mézes-Mály Villő 2015 
  • Vadpisztráng és kaviárja, “mizeria" uborkasaláta (Kieliszki na Próżnej) - Jásdi István, Lőczedombi Olaszrizling 2016
  • 100 napos zöld lábú töltött csirkecomb (Ale Wino) - St Andrea, Egri Bikavér Áldás 2014
  • Lengyel sajtok (Ale Wino) - Samuel Tinon, Tokaj Dry Szamorodni 2009
  • "Rum baba", eper, rebarbara (Brasserie Warszawska) - Szepsy István, Tokaji Szamorodni 2013

Részvételi díj: 29.900 Ft/fő*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is
 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Vidéki ebéd

Az Anyukám Mondta, az Erhardt Étterem, a Macok Bisztró, a Platán és a Viator ötfogásos közös menüje borpárosítással

május 19., szombat 13.00 

 
 
Tavaly teltházzal és óriási sikerrel indult útjára vidéki ebéd sorozatunk, amelyben a legizgalmasabb vidéki éttermeket mutatjuk be. Idén is sok száz kilométernyi utazást és rengeteg időt spórolhat meg az, aki jegyet vált a programra, amelyen a ma már zarándokhelynek számító encsi Anyukám mondta, a nagy tiszteletnek örvendő Pesti István vezette tatai Platán, és a régiójuk legjobbjainak számító soproni Erhardt, az egri Macok és a pannonhalmi Viator séfjei járulnak hozzá a minden bizonnyal megismételheteten gasztronómiai élményhez. Az ételeket a séfek által kiválasztott kiváló magyar borok kísérik.

Menü:

  • Fogadó ital: Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013 - a birtok legkiválóbb pezsgője
  • Szent Jakab kagyló, spárga, író (Platán) - Bott Frigyes, Zöld Veltelini 2017
  • Füstölt bárányszív, turbolya, karalábé (Anyukám Mondta) - Anyukám mondta Sárgamuskotály 2017
  • Kacsa, lilakáposzta, répa (Macok Bisztró) - Havas & Tímár Pincészet Pinot Noir 2016 
  • Soproni vörösboros marhapacsni, zellerpüré, fűszernövény-saláta (Erhardt Étterem) - Soproni „Erhardt” Steiner Prémium Kékfrankos 2015
  • Karamell tart levendulás passiógyümölccsel (Viator Étterem) - Bencés Gyógynövény Likőr

Részvételi díj: 24.900 Ft/fő*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is
 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Latin-Amerikai vacsora

A kontinens legjobb séfnője, Kamilla Seidler ötfogásos menüje borpárosításokkal

május 19., szombat 19.00

 
 
Különleges, egyben ritka alkalom, ha egy másik kontinens csúcsgasztonómiájával ismerkedhetünk meg, főleg, ha egy olyan számunkra egzotikus földrészről van szó, mint Dél-Amerika. Kamilla Seidler a kétcsillagos Mugaritz-ot hagyta ott, hogy a többször is a világ legjobb éttermének választott Noma társtulajdonosával, Claus Meyerrel megnyissa Bolívia fővárosában, La Paz-ban a Gustu-t, nem kisebb ambícióval mint, hogy - átültetve a Noma filozófiáját - helyi és szezonális alapanyagokat felhasználva autentikus, de egyben modern konyhát hozzon létre. A siker nem maradt el, a Gustu néhány év alatt a legjobb dél-amerikai éttermek közé került, az éttermet és Seidlert többször is díjazták, melyek közül talán a legnagyobb elismerésnek a "Latin-Amerika legjobb női séfje" díj számít (The World’s 50 Best Restaurants). Seidler tavaly megtartva tulajdonsrészét átadta másnak a Gustu executive séf pozícióját, és világkörüli útra indult, hogy népszerűsítse a bolíviai és latin-amerikai konyhát. A menühöz a séf kérései alapján Kató András, nemzetközi borakadémikus választott természethű borokat.

Menü:

  • Fogadó ital: Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013 - a birtok legkiválóbb pezsgője
  • Snack és Singani sour:
    • Ropogós rizslap és csirkebőr, passiógyümölcs
    • Zöldségbanán, lazactatár, paradicsom, koriander
    • Csirkeszárny, hibiszkusz
  • Avokádó, rák, vérnarancs
  • Kukorica, nyúl, lime
  • Malaccsászár, chili, yucca
  • Bárány, burgonya, acai, “töpörtyű”
  • Csokoládé, banán-oliva sorbet, kakaóbab

Részvételi díj: 44.900 Ft/fő*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is
 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Vasárnapi ebéd

A Baraka, a Csalogány 26, a Mák, a Rosenstein és a St Andrea Wine & Gourmet Bar ötfogásos közös menüje dzsúzpárosítással

május 20., vasárnap 13.00

 
 
Tartva magunkat küldetésünkhöz (Mindenből a legjobbat!), igyekszünk azokat az éttermeket is bevonni programjainkba, amelyek valamilyen oknál fogva nem tudnak kiállítani a fesztiválon, így ők sem maradnak ki a kínálatunkból. A legjobb fővárosiakat összegyűjtve, ezeknek az éttermeknek a séfjeit kértük most fel, hogy egy közös vasárnapi ebéd kedvéért látogassanak ki a fesztiválra és készítsenek együtt egy ötfogásos menüt vendégeink kedvéért. Az ebéd különlegessége, hogy borok helyett zöldség- és gyümölcsleveket szolgálnak fel minden fogáshoz, amelyeket szintén a séfek készítenek el gondosan figyelve az ételek és a dzsúzok harmóniájára.

Menü:

  • Fogadó ital: Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013 - a birtok legkiválóbb pezsgője
  • Marokkói polip, maracuja, dashi, karfiol, tom kha, kaffir lime, wakame - Narancs, rebarbara, hibiszkusz, kinin dzsúz (Baraka)
  • Malac-terrine a tavasz ízeivel - Cékla, korai cseresznye, kápia gazpacho dzsúz (Csalogány 26)
  • Gyöngytyúkgombóc, új répák, citrusok - Bodza Kombucha dzsúz (St. Andrea Wine and Gourmet Bar)
  • Rántott szürkemarha pofa, füstölt csicsókapürével - Fodros kel, római saláta uborka, gyömbér, birsalma dzsúz (Rosenstein Étterem)
  • Barack, mák, vanília - Homoktövis, citromverbéna dzsúz (MÁK Bisztró)

Részvételi díj: 29.900 Ft/fő*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is
 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Török gourmet vacsora

Maksut Askar (Neolokal, Isztambul) menüje borpárosítással

május 20., vasárnap 19.00

 
 
Az elmúlt évtizedben Törökország hatalmas fejlődésen ment keresztül a gasztronómia területén, amelynek fontos része saját értékeik, alapanyagaik újrafelfedezése és azok kortárs feldolgozása, tálalása. E területen abszolút éllovasnak számít Maksut Askar, az isztambuli Neolokal executive séfje, akit az anatóliai konyha modern úttörőjeként tartanak számon. Gyönyörű tányérjaival és kompomisszummentes szakmai hozzáállásával nemzetközi figyelmet vívott ki a Neolokalnak és az országnak egyaránt, amelyet tavaly a The Diner’s Club World’s 50 Best Restaurant listája "a régió felfedezettje" címmel díjazott. Az ország legjobb séfje díjat is elnyerő Askar menüje elsősorban a belső anatóliai régióra koncentrál, az ételek mellé pedig autentikus török borok kerülnek a résztvevők poharaiba.
 
Maskut Asfar chefnek és csapatának kényelmes és gondtalan utazását a Turkish Airlines biztosítja.

Menü:

  • Fogadó ital: Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013 - a birtok legkiválóbb pezsgője
  • Ízelítők:
    • “Kisir & tatár”: Bulgur, marhatatár, mustárjoghurt, kurkumás savanyított karfiol
    • “Kagyló & Tarator”: savanyú élesztőben sült kagyló, diós tarator 
  • Tahini, humusz, tojás, Mutebbel, joghurt, színes zöldségek a séf kertjéből, Anatólia fűszerei
  • Likorinos, füstölt bonito, taramasaláta (halikrakrém), Bottarga, savanyított paprikakrém, citrom, kerti zöldek
  • Tengeri sügér, “tengeri kolbász”, burgonya, vadzeller, 
  • “Katmer és Tirit”, omlós marhahús, pisztácia, színes joghurt, tarhana
  • “Revani” (török grízes sütemény), rozmaringos körte sorbet, mákkrém
  • Petit fours:
  • Turkish delights, vattacukor, mák cserépkék

Részvételi díj: 34.900 Ft/fő*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is
 

JEGYVÁSÁRLÁS