Exkluzív ebédek és vacsorák a Gourmet-n

 

A világ legjobb női séfjének hatfogásos menüje

Ana Roš - Hiša Franko, Szlovénia

május 19., péntek 19.00

 
 
A Hiša Franko sokáig viszonylagos ismeretlenségben, radar alatt üzemelt, amíg a párizsi illetőségű gasztronómiai újságíró, Alexander Lobrano (a Chef’s Table című netflixes sorozat narrátora, amúgy befolyásos étteremkritikus) fel nem hívta rá a figyelmet. A diadalmenet innentől viszonylag töretlen volt, Roš hosszú évek óta tartó áldozatos tanulása és munkája még arra is elég volt, hogy 2017-ben őt válasszák a világ legjobb női séfjének a World's 50 Best Restaurants Awardson (a díjat közel ezer, a nemzetközi éttermi szcénában járatos zsűritag szavazata alapján osztják ki).
 
Most Ön is belekóstolhat Ana világába és ételeibe hatfogásos vacsoránk keretében, a szlovén borokkal kísért menü a séfnő által használt helyi alapanyagokra koncentrál (többek között erjesztett túró, márványpisztráng, tengeri hal, bárány).

Részvételi díj: 44.900 Ft/fő

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Ötfogásos vidéki ebéd

Az Anyukám Mondta, a Gusteau, a Kistücsök, a Platán és a Harrer Csokoládéműhely közös menüje

május 20., szombat 13.00 

 
 
Hagyományteremtő szándékkal indítjuk útjára vidéki ebédeinket, amelyeken évről évre bemutatjuk majd a hazai gasztronómia legizgalmasabb vidéki zarándokhelyeit. Erős a kezdés, hiszen már az első alkalommal olyan éttermek főznek, mint a közönségkedvenc Anyukám mondta, a Gault&Millau által az év éttermének választott mádi Gusteau, a töretlenül a legjobb balatoni étteremnek számító Kistücsök, valamint a mindenki által nagyra tartott, Pesti István vezette Platán. Az i-re a pont a legjobb vidéki csokoládéműhely, a Harrer Chocolat tányérdesszertjével kerül fel. Az ételeket kiváló hazai borok kísérik.

Menü:

 • Fogadó ital: Kreinbacher Brut Classic 2011(az eddig leghosszabban érlelt, különleges tétel, amelyet kizárólag a Gourmet exkluzív programjainak vendégei kóstolhatnak)
 • Anyukám mondta: Sóban sült cékla, burrata, magyar tokhal kaviár - Pelle Pince Tokaji Pezsgő 2013, Tokaj-Hegyalja
 • Kistücsök: Spárgák - Kislaki Bormanufaktúra Sauvignon Blanc 2016, Dél-Balaton
 • Gusteau: Kecskesajtos mille feuille, lazac, feketegyökér, borsó, tárkony - Szent Tamás Percze Furmint 2015, Tokaj-Hegyalja
 • Platán: Őzgerinc, ökörfarok, csalánpüré, kecsketejjel sült kelkáposzta, béarni mártással töltött fermentált karalábé, pácolt gyöngyhagyma, szarvasgombás burgonyapüré, jus - Bott Frigyes Kékfrankos 2015, Muzsla
 • Harrer Csokoládéműhely: Eper és csokoládé - Szecskő Tamás Turán 2015, Mátra

Részvételi díj: 20.900 Ft/fő

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Elfelejtett ízek nyomában

A Michelin csillagos Atelier Amaro nyolcfogásos menüje

május 20., szombat 19.00

 
 
Wojciech Modest Amaro séf egy különleges vacsorára invitálja a fesztivál közönségét, amelyen ugyanazt a nyolcfogásos menüt szolgálják majd fel, mint amit aznap a varsói éttermében is kínálnak a vendégeknek. Amaro hazájában igazi sztár, aki az El Bulliban kezdte és a Noma-ban fejezte be európai tanulóéveit, majd hazatérve megnyitotta saját éttermét, amellyel hamarosan megszerezte Lengyelország első Michelin csillagát is. Az Atelier Amaro-t jelenleg a World's 50 Best Restaurants Awards az észak-európai régió egyik felfedezettjeként tartja számon. 
 
A nyolcfogásos menü hűen tükrözi Amaro látásmódját, aki a Forgotten Fields Foundation alapítójaként rengeteg energiát és időt szán az elveszett vagy háttérbe szorult helyi alapanyagok, technológiák és ételek felkutatására, megmentésére.

Részvételi díj: 37.900 Ft/fő

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Bocuse d’Or / Stand25 ebéd

Széll Tamás és csapatának ötfogásos ebédmenüje

május 21., vasárnap 13.00

 
 
Széll Tamást ma már senkinek sem kell bemutatni Magyarországon, a gasztrotörténelmet író séf a Bocuse d’Or sikereket követően sem pihent túl sokáig, nemrégiben Szulló Szabinával és csapatával megnyitotta a Stand25 bisztrót. A Gourmet exkluzív ebédjére egy különleges menüvel készülnek, amely ebben a formában máshol nem kóstolható.

Menü:

 • Fogadó ital: Kreinbacher Brut Classic 2011(az eddig leghosszabban érlelt, különleges tétel, amelyet kizárólag a Gourmet exkluzív programjainak vendégei kóstolhatnak)
 • Kacsamájterrin, rebarbara, kalács - Királyudvar Lapis Teraszok 2011, Tokaj-Hegyalja
 • Gulyásleves - Maurer Oszkár Corvina vörös 2013, Délvidék
 • Zöldspárga, hollandi, kaviár - Kreinbacher Hárslevelű 2015, Somló
 • Pisztráng, medvehagyma - Heimann Kadarka 2015, Szekszárd
 • Eper, túró, vanília - Szepsy Tokaji Szamorodni 2012, Tokaj-Hegyalja

Részvételi díj: 24.900 Ft/fő

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

"Michelin all-star" vacsora

A Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown, az Onyx, valamint a Mihályi Patisserie ötfogásos menüje

május 21., vasárnap 19.00

 
 
A Gourmet Fesztivál sajtóeseményén évek óta az ország csillagos séfjei készítik a menüt, idén arra gondoltunk, hogy ezt az egyedülálló és megismételhetlen élményt a fesztivál közönsége számára is elérhetővé tesszük. A jelenlegi 4 Michelin csillagos étterem séfjei, Palágyi Eszter (Costes), Mészáros Ádám (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown) valamint az ország egyik legjobbjának számító cukrászműhelyét vezető Mihályi László közös menüjét nagyszerű borok kísérik majd.

Menü:

 • Fogadó ital: Kreinbacher Brut Classic 2011(az eddig leghosszabban érlelt, különleges tétel, amelyet kizárólag a Gourmet exkluzív programjainak vendégei kóstolhatnak)
 • Borkonyha: Préselt mangalicacsülök és fül marinált brokkoliszárral és gombával - Bott Frigyes Vinculum 2015, Muzsla
 • Costes: Borsó, fácán, vajas galuska - Kasnyik Olaszrizling kisfürtű 2015, Kürt
 • Onyx: Pisztráng, kagyló, sáfrány, fehérrépa - Sauska Cuvée “107" 2013, Tokaj-Hegyalja
 • Costes Downtown: Párolt marhaszegy, karamellizált hagyma, zöldspárga - Wassmann Kékfrankos 2013, Villány
 • Mihályi Patisserie: Eper, bodza, szőke mandula praliné - Királyudvar Demi-Sec 2009, Tokaj-Hegyalja

Részvételi díj: 31.900 Ft/fő

 

JEGYVÁSÁRLÁS