Gasztroszínpad programok

 

május 19., péntek


 

 

Wiegand & Ruprecht: a Master of Wine és a kreatív séf összefog

május 19., péntek, 16.00
A Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából a világszerte ismert Master Sommelier és Master of Wine, Ronn Wiegand is a Gasztroszínpadra lép az idei Gourmet Fesztiválon. Ruprecht László séffel, a SVÉT elnökével karöltve egyedülálló Furmintokat és Kékfrankosokat társítanak majd szezonális falatkákhoz. Ronn Wiegand hat olyan tételt prezentál az eseményen, amelyek – ahogy ő fogalmazott – a „magyar borok új arcát” képviselik. Ruprecht László pedig megálmodta tökéletes párjukat.

Bernáth József - Spárgából desszertet?

május 19., péntek, 17.00
Azt már tudjuk, hogy spárgából nagyon finom előételeket lehet készíteni, de itt az idő, hogy desszertként is kipróbáljuk! A bemutató végén meg is kóstolhatja Bernáth József spárgás-epres panna cottáját!

Taubenkobel - Falusi vendéglátás a csúcson

május 19., péntek, 18.00
Burgenland legnépszerűbb étterme és gasztro zarándokhelye, a Taubenkobel (2 Michelin csillag (2009), 3 GM sapka) nálunk is megmutatja, hogy mitől száguld egy vidéki vendéglátóhely Ausztriában. A színpadon több különlegességet is készítenek, lesz például zsálya nyers kecsketejjel és szalonnával.

Atelier Amaro - Elfelejtett ízek nyomában

május 19., péntek, 19.00
A varsói Atelier Amaro (1 Michelin csillag) bemutatója kötelező mindazoknak, akiket érdekel, hogy miként lehet feltámasztani és újragondolni egy ország csúcsgasztronómiáját. A tulajdonos séf, Wojciech Amaro korábban az El Bulliban és a Nomában dolgozott, majd megszerezte Lengyelország első csillagát, éttermét jelenleg is a régió egyik legjobbjaként tartják számon.

 

 

május 20., szombat


 

 

A kávé bajnokai

május 20., szombat, 13.00
Idén Budapest ad otthont a kávékészítő világbajnokság 5 kategóriájának és a World of Coffee kiállításnak. Ennek apropóján meghívtuk a Magyar Barista válogatottat, hogy tartson egy kis ízelítőt a versenyből. Lesz itt kérem legális feketézés!

Steiner Kristóf - "Mangalica, malacod van”

május 20., szombat, 14.00
Magyarország legnépszerűbb vegán szakácskönyvének szerzője a Gourmet színpadán most olyan ételekkel varázsolja el a vegánokat és húsevőket egyaránt, mint a vegán "pulled pork" - omlós lencse és jackfruit sült szárított paradicsomos-zsályás mini zsemlében, majonézes káposztasalátával, vagy a kesudiós és 'titkos összetevő" sajttorta friss eperrel.

Anna Olson - A királynő kedvenc tortája

május 20., szombat, 15.00
Anna Olson, kanadai sztárcukrász először látogat Budapestre. A Food Network tévécsatornán már a magyar nézők is láthatták sorozatait, amelyekben finomabbnál finomabb édes és sós süteményeket mutat be. A Gourmet színpadán egy angol klasszikust, Viktória királynő kedvenc teasüteményét, a Viktória piskótatortát készíti el, természetesen eperrel.
 

Fouzoo - Ázsia a szomszédból

május 20., szombat, 16.00
A Szlovákia legjobb éttermeként számontartott pozsonyi Fouzoo a kortárs ázsiai konyha mestereként olyan különlegességekkel készül, mint a japán tradicionális gyoza gombóc marhahússal és libamájjal töltve vagy a jázmin rizses desszert málnával és különféle virágokkal. Nemcsak nézni, de kóstolni is érdemes!

Szabó Péter - Rákásszunk közösen, avagy minden, amit a homárról tudni kell

május 20., szombat, 17.00
Szabó Péter osztriga-sommelier bemutatóján egy olyan alapanyaggal ismerkedhetünk meg, amelyet sokan még nem is kóstoltunk: az élő kanadai homárral. Hiába szerezhető be a halkereskedésben, mégsem merjük megvenni, mert nem tudjuk, hogyan kell vele bánni. A kóstolással egybekötött bemutatón szakavatott ínyenccé válhatnak a résztvevők, akik nemcsak értékelni, de elkészíteni is megtanulják ezt a különleges alapanyagot.
Panificio Il Basilico

Babel - Vissza a gyökerekhez

május 20., szombat, 18.00
A Babel a regionális konyhára és a helyi eredetű hagyományokra koncentrál, az inspirációit ezekből meríti, de filozófiájuk illeszkedik a mai nemzetközi elvárásokhoz is. Veres István kreatív séf és Langer Gábor operatív séf a Gourmet színpadán egy különc édes ételt készít majd el, amit természetesen meg is kóstolhat majd a közönség.
Panificio Il Basilico

Ana Roš - A világ legjobb női séfje

május 20., szombat, 19.00
Az idei Gourmet sztárvendége Ana Roš, egy kis szlovéniai faluban működő étterem, a Hiša Franko séfasszonya, aki az elmúlt 10 évben autodidaktaként hatalmas sikereket ért el a nemzetközi gasztroszcénában is, amelynek megkoronázásaként idén elnyerte a legnagyobb presztízsü World's 50 Best Restaurants Awards legjobb női séfjének járó díjat. A színpadon egyik ikonikus ételét készíti majd el, amit természetesen meg is lehet majd kóstolni.

 

 

május 21., vasárnap


 

 

Rosenstein és Irma néni - Dödölle de luxe

május. 21., vasárnap, 13.00
Rosensteinék elhatározták, hogy megtanulják a kanizsai dödölle eredeti receptjét és megismertetik ezt a hazai klasszikust a Gourmet közönségével is. A hatalmas vendégszeretetéről híres család megtalálta Pölcz Lászlónét, mindenki Irma nénijét, a kanizsai dödölle nagykövetét. Ismerjék meg személyesen Irma nénit és titkos kincsestárából előhúzott receptjét, aminek elkészítésében és továbbgondolásában Rosenstein Tímea lesz a partnere.

Till Attila és Vajda Józsi - A kenyér lelke

május 21., vasárnap, 14.00
Tilla és Józsi igazi kovásszal készült kenyeret sütnek, egy kis csalással, mert ehhez ugye több idő kellene. Persze elmondják majd, hogyan készül és készíthető el akér otthon is. Természetesen kóstolni is lehet, aztán ki tudja, lehet valami még különlegesebb kenyér is születik a végén.

Pécsvári Tünde - A matcha az új fekete

május 21., vasárnap, 15.00
Az elmúlt években a matcha, mint alapanyag és a "matcha bar" mint koncepció a legjelentősebb gasztronómiai trendek egyike volt világszerte. A legkiválóbb minőségű japán zöld teára specializálódott bárok népszerűsége New Yorkból és Londonból indult, de gyorsan elterjedett az európai nagyvárosokban is. Milánóban egy magyar lány, Pécsvári Tünde vitte sikere a matchát, erről mesél majd a színpadon, és persze kóstolót is ad az egyre népszerűbb italból.

Onyx - A csirke, a család és a csillag

május 21., vasárnap, 16.00
Az idén 10. születésnapját ünneplő Onyx étterem egy nem mindennapi, sokszereplős színpadi eseménnyel készül, amelynek főszereplője az étterem saját farmjáról származó fekete lábú csirke és Mészáros Ádám séf. Amíg Ádám főz, addig bepillantást nyerhetünk a Michelin csillagos családi vállalkozás mindennapjaiba és személyesen is megismerkedhetünk a kámi csirkefarm gazdájával, az étterem vezetőivel és tulajdonosaival is. A programot kóstolással zárjuk!

Gianni és Alessandro - Főzzünk magyart olaszul!

május 21., vasárnap, 17.00
Libamáj, gulyás, Tokaji, mangalica, paprika. Talán ezek az alapanyagok jutnak először eszébe egy olasz embernek, ha Magyarország gasztronómiájáról kérdezik. Gianni és Alessandro most túllépve a sztereotípiákon olaszos fogásokat készítenek legismertebb alapanyagainkból. Mert olaszul l'enni jó!

Platán

május 21., vasárnap, 18.00
Látvány, illat, ízek, komplex gasztronómia Pesti István séf tálalásában. A Platán Restaurant & Café filozófiája, hogy a látvány, az illat, és az ízek kölcsönhatása minden alkalommal megismételhetetlen élményt nyújtson a vendégek számára, a tatai étterem séfje ezt az elképzelést mutatja be egy konkrét ételen keresztül.

Gourmet díjátadó Széll Tamással és a Bocuse d’Or csapattal

május 21., vasárnap, 19.00
Régi álmunk válik valóra azzal, hogy idén már díjazzuk a Gourmet legjobb kiállítóit, a legkiválóbb ételek készítőit, legyen szó előételről, főételről vagy desszertről. A szakmai díjak mellett a közönség véleményére is számítunk. A díjakat a szakmai zsűrivel közösen a gasztrotörténelmet író Széll Tamás és Bocuse d’Or csapata adja majd át, akik nemcsak a közelmúlt sikereiről, de a jövő kihívásairól is beszélnek majd.

 

A színpad házigazdái: Mautner Zsófia és Jókuti András 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.