Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT séfje “szatmári gyerek”, ahogy ő mondja, és ezt az örökséget, a mátészalkai gyerekkor ízekben megidézhető világát, az eltűnőfélben lévő helyi gasztronómia fogásait, szemléletét képviseli a SALT konyhájában, és saját prémium húsmárkája, a Szatmár Dry Cured filozófiájában is. A Gourmet Akadémia színpadán egy hagyományos szatmári ételt, a görcslevest készíti el, amelynek fortélyait ma már egyre kevesebben ismerik. Így Gourmet nagykövetünk, Tóth Szilárd vezetésével egy fontos gasztronómiai hagyomány megőrzésének, továbbadásának és megízlelésének is részesei lehetünk.
vasárnap 16:30 – Flódni! – Stahl Judit improvizációs gasztroszínháza
A tavalyi siker után ismét a Flódni-val zárjuk a Goumet Akadémia programját. „Improvizációs gasztroszínház sok röhögéssel, alapvetően édes ízben és némi savanykás zamattal. Mindezt kultúrtörténeti