Gourmet gasztro-szótár

Keszőce / röszter

A keszőce, más néven röszter jelenthet gyorsan főtt szilvalekvárt, amelyben darabosra hagyjuk a gyümölcsöt, és használunk hozzá némi cukrot is. Elég mindössze egy fél órán át rotyogtatni, és máris kész a palacsintába, süteményekbe való finom csemege. Sokan ízesítik egy kis alkohollal, fűszerekkel, és így köt ki végül a kamrapolcon, amikor nincs idő a hosszas befőzésre. Készíthető más savanyú gyümölcsből is röszter, amelyet sokan reszterként is ismernek. Bizonyos területeken a keszőce savanyított, korpával készített levest jelent, de hűsítő gyümölcsleves is lehet a nyáron, amely tejföllel vagy aludttejjel készül idénygyümölcsökből.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.