Gourmet gasztro-szótár

Fumet

A fumet egy francia kifejezés, amely egy intenzív ízű, sűrített alaplé-féleséget jelöl, és a koncentráltabb ízvilág érdekében redukált főzőléből készül. A fumet általában a halak vagy zöldségek, például gombák főzése után marad vissza, amelyet a mélyebb intenzitást igénylő mártások és levesek ízének fokozására használhatsz.
Többnyire tenger gyümölcsei mártások, halas levesek és raguk alapanyagaként vetheted be, és olyan mély ízélményt nyújt, amelyet sima vízzel vagy bolti alaplével nem tudnál elérni. Ugyan bármilyen halból elkészítheted, a felhasznált fajta befolyásolja a fumet ízét, ezért olyan halat válassz, amely jól illik az elkészítendő ételhez.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.