Gourmet gasztro-szótár

Érme / medalion

A medalion érme formájú hússzeleteket jelöl, mint amilyen például a sertésszűzből készült szűzérme, amely a sertéshús legnemesebb, legdrágább része és csak izmot tartalmaz, inakat viszont nem. A hús felszeletelésénél fontos betartani, hogy a medalion vastagsága 1 centinél ne legyen kevesebb. Marhahúsból a franciák egyik nagy kedvence a filet mignon, ami a vesepecsenye végén lévő érméből készül, és nagyon finom, vajpuha steak süthető belőle, míg a pulykamedalion itthon is közkedvelt étel a vasárnapi ebédlőasztalon.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.