Gourmet gasztro-szótár

Claret

A claret a francia „clairet” kifejezésből származik, amelyet a 14. századi Angliában használtak a bordeaux-i rozéfajtákra, mivel a szó maga a „tiszta”, „halvány” vagy „világos” bort jelölte. Ám ahogy később a bordeaux-i borok egyre népszerűbbé váltak, a claret az összes bordeaux-i stílusú vörösbor informális gyűjtőfogalmává vált Nagy-Britanniában. Manapság a kifejezést a borhoz kapcsolódó sötétvörös színre is használják, amelyet a körömlakkoktól kezdve a fonalakig mindenféle termékre alkalmaznak. Fontos különbséget tenni még a claret és a clairet között. A clairet a bordeaux-i boroknak egy sötét rózsaszín típusa, amelyet kis mennyiségben készítenek vörös szőlőből.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.