Mousse
A mousse jelentése hab, amelyet könnyű és légies textúrája különböztet meg a többi desszerttől. Ezt az állagot felvert tojásfehérjével érheted el, amely megtartja a benne rekedt légbuborékokat, de a mousse krém készülhet tejszín habbá verésével is, amellyel szintén levegővel teli könnyed textúrát hozhatsz létre. Meglepően sokoldalúan felhasználható édesség, hiszen tálalhatod egyszerűen, púpozott tejszínhabbal, de más […]
Marinád
A marinád olyan folyékony páclé, amelyben az ételeket, különösen a húsokat elkészítés előtt beáztatjuk, hogy ízesebbé és omlósabbá tegyük őket. A marinálás nemcsak ízesíti az ételeket, hanem puhábbá is varázsolja őket, mivel segítségükkel megkezdődik a lebontási folyamat. Ezt a hatás a savas összetevőknek, például az ecetnek, a bornak vagy a gyümölcslének, illetve az enzimes hozzávalóknak, […]