Redukálás
A redukál jelentése beforral, ami azt jelenti, hogy egy folyadékot addig főzünk, amíg a mennyisége nem csökken, és sűrűbb állagúvá nem válik. A víz mennyiségének csökkentése intenzívebbé teszi az ízeket, ugyanis a folyamat során a víz egy része elpárolog, így az ízek kevesebb mennyiségű folyadékban oszlanak el. Klasszikusan a redukálás mártások és a levesek esetén […]
Rántás
Melyek a jó rántás receptjének alapjai? A megfelelő zsiradék kiválasztása, ami mártásoknál és krémleveseknél legyen inkább vaj, míg a magyaros főzelékeknek jobban áll a liba- vagy kacsazsír, de persze olajjal is elkészíthetőek. Először az olajat, vajat vagy a zsírt melegítsd fel egy vastagabb aljú edényben, majd erre szórd a lisztet. Tejfölös leveseknél, főzelékeknél pirítsd meg […]