vasárnap 16:30 – Flódni! – Stahl Judit improvizációs gasztroszínháza
A tavalyi siker után ismét a Flódni-val zárjuk a Goumet Akadémia programját. „Improvizációs gasztroszínház sok röhögéssel, alapvetően édes ízben és némi savanykás zamattal. Mindezt kultúrtörténeti szempontból több rétegben egymásra pakoljuk, aztán feltekerjük a hőfokot. Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – mondja Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: összekavarjuk a […]
vasárnap 14:30 – Csokis virágos rét workshop Harrer-Abosi Beával
Laurával egészen pici korától sokat kirándultunk a soproni erdőben. Mindig csodás volt az erdő közepén lévő Fáber-rétre kiérni. Itt számtalan színes virág, pillangó, tücsök lakik” – mondja a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda vezetője, Harrer-Abosi Beatrix, akivel ezt az élményt lehet egy közös sütés során édesség formába varázsolni egy virágcserépben, amit a résztvevők haza is […]
vasárnap 13:00 – Gianni pasta workshopja gyerekeknek
Gianni Annoni “giannisan”, azaz lazán, magyarul, olasz kifejezésekkel vegyítve mutatja be a pasta készítés menetét a gyerekeknek, apró trükkökkel. A fazekakban pasta al formaggino, Gianni kedvenc gyerekkori tésztája, pasta pomodoro e mozzarella és pasta al pesto készül majd.
vasárnap 11:30 – Pizza workshop gyereknek Szabi a Pékkel
Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a Pék, idei Gourmet nagykövetünk ha nem épp maga süti kiváló kenyereit és pizzáit, akkor másoknak segít, rendületlenül járva az országot workshopoktól fesztiválokig, sütve-magyarázva az igazán jó tészták sütésének titkát. A Gourmet Akadémián ezúttal a gyerekek tanulhatják meg tőle, hogy kell jó pizzát sütni.