vasárnap 14:30 – Csokis virágos rét workshop Harrer-Abosi Beával

Laurával egészen pici korától sokat kirándultunk a soproni erdőben. Mindig csodás volt az erdő közepén lévő Fáber-rétre kiérni. Itt számtalan színes virág, pillangó, tücsök lakik” – mondja a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda vezetője, Harrer-Abosi Beatrix, akivel ezt az élményt lehet egy közös sütés során édesség formába varázsolni egy virágcserépben, amit a résztvevők haza is […]

vasárnap 13:00 – Gianni pasta workshopja gyerekeknek

Gianni Annoni “giannisan”, azaz lazán, magyarul, olasz kifejezésekkel vegyítve mutatja be a pasta készítés menetét a gyerekeknek, apró trükkökkel. A fazekakban pasta al formaggino, Gianni kedvenc gyerekkori tésztája, pasta pomodoro e mozzarella és pasta al pesto készül majd.

vasárnap 11:30 – Pizza workshop gyereknek Szabi a Pékkel

Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a Pék, idei Gourmet nagykövetünk ha nem épp maga süti kiváló kenyereit és pizzáit, akkor másoknak segít, rendületlenül járva az országot workshopoktól fesztiválokig, sütve-magyarázva az igazán jó tészták sütésének titkát. A Gourmet Akadémián ezúttal a gyerekek tanulhatják meg tőle, hogy kell jó pizzát sütni.

péntek 18:00 – Fiktív Gastronomy – egy étel két tökéletes arca

Azt valljuk, hogy egy tökéletesen elkészített ételt egy teljesen más dimenzióba húzhat egy megfelelően kiválasztott bor vagy egy hozzá elkészített alkoholmentes ital ízpárja. Ugyanez visszafelé is igaz, az italokat nem kiegészítőként kínáljuk, hanem szerves részei a fogásnak, a tányéron megjelenő ízjegyek emelik az italt tökéletes harmóniába.” – vallja a Fiktív séf-sommelier párosa, Tatai Márton és […]

péntek 17:00 – Alpesi fogastatár Rózsa Dáviddal

A svájci 1910 Gourmet by Hausers étteremnek Michelin-csillagot szerző Rózsa Dávid executive séf egy alpesi ihletésű fogás készítésébe avat be a Gourmet Akadémia színpadán, amelyet a végén meg is kóstolhatunk. A tatár magashegyi tóból származó, két hétig érlelt fogasból készül, mellé szintén svájci tenyésztésből származó Oona Osietra Carat kaviár és zellerszár kerül, de megismerjük egy […]

péntek 16:00 – Ízemlék a szatmári gyerekkorból – Görcsleves Tóth Szilárddal, a SALT séfjével

Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT séfje “szatmári gyerek”, ahogy ő mondja, és ezt az örökséget, a mátészalkai gyerekkor ízekben megidézhető világát, az eltűnőfélben lévő helyi gasztronómia fogásait, szemléletét képviseli a SALT konyhájában, és saját prémium húsmárkája, a Szatmár Dry Cured filozófiájában is. A Gourmet Akadémia színpadán egy hagyományos szatmári ételt, a görcslevest készíti el, amelynek […]