Azt valljuk, hogy egy tökéletesen elkészített ételt egy teljesen más dimenzióba húzhat egy megfelelően kiválasztott bor vagy egy hozzá elkészített alkoholmentes ital ízpárja. Ugyanez visszafelé is igaz, az italokat nem kiegészítőként kínáljuk, hanem szerves részei a fogásnak, a tányéron megjelenő ízjegyek emelik az italt tökéletes harmóniába.” – vallja a Fiktív séf-sommelier párosa, Tatai Márton és Kovács Orsolya. A Gourmet Akadémia színpadán az étterem egyik signature fogását fogják bemutatni és megkóstoltatni a fenti filozófiát megjelenítő italpárosítással. A tányéron káposzta, mogyoró, író, fügeolaj, amelyet a hozzá passzoló borral és alkoholmentes itallal prezentálnak, egyszerre két külön ízélményt kihozva ugyanabból a fogásból.
vasárnap 16:30 – Flódni! – Stahl Judit improvizációs gasztroszínháza
A tavalyi siker után ismét a Flódni-val zárjuk a Goumet Akadémia programját. „Improvizációs gasztroszínház sok röhögéssel, alapvetően édes ízben és némi savanykás zamattal. Mindezt kultúrtörténeti