Gourmet gasztro-szótár

Dresszírozás

A dresszírozás azt a műveletet takarja, amikor úgy formázod a nyersanyagokat, hogy tálaláskor szebb arcukat mutassák majd. Dresszírozhatod például a szárnyasokat, amikor egyben sütöd őket, és elrendezed a szárnyakat, valamint összekötözöd a lábakat, vagy amikor megkötözöd a sonkát, hogy mutatósabban és könnyebben lehessen szeletelni, miután elkészült. Persze a zöldségeknek és a desszerteknek is jár az ízléses forma. A cukrászatban a fogalom azt a folyamatot jelöli, amikor a nyomózsákból a krémet, a habot, illetve a tésztát méretre és a megfelelő formára alakítják.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.