Gourmet gasztro-szótár

Félfőre vágás

A félfőre vágás a félkarikára szeletelést jelenti, amelyet többnyire a hagymára értünk. A hagymát többféle módon apríthatod: vághatsz belőle például pici kockákat, de szelheted karikákra is, ha épp ezt követeli meg az adott recept. A félfőre vágott hagyma úgy készül, hogy előbb hosszában kettévágod a megtisztított gumót, majd keresztben kezded el szeletelni, vagyis a vágás iránya ekkor merőleges lesz a hosszanti vágáshoz képést. Eredményként pedig félkör alakú, tetszőleges vastagságú hagymacikkeket kapsz.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.