Gourmet gasztro-szótár

Galantin

A francia konyhában a galantine egy töltött húsos étel leggyakrabban baromfiból vagy halból, amelyet általában hidegen tálalnak, többnyire aszpikkal bevonva. Mivel ez egy meglehetősen bonyolult konyhai remekmű, amelyet gyakran gazdagon díszítenek, a galant név is erre a kifinomult megjelenésre utal. A galantin a modern konyhákban színhúsból, többnyire szárnyasokból készül, amelyet finomra darálunk, pástétomként fűszerezünk, majd visszatöltjük a bőrbe.
A galantin klasszikus példája a hagyományos hidegkonyhai művészetnek, amely magában foglalja a pástétomok, terrine-ek és sok más füstölt, pácolt, savanyított vagy más módon tartósított ételek készítését.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.