Gourmet gasztro-szótár

Garnírozás

A garnírozás, az étel körítésének elkészítése, amelyet díszítésként használhatunk egy étel vagy ital kísérőjeként. Bizonyos elemek azért kerülnek a tányérra, hogy növeljük a fogás vizuális megjelenését, míg másokat kifejezetten az általuk kölcsönzött íz miatt választhatunk ki. Színkontrasztot adhat például amikor metélőhagymát szórunk a burgonyára, egy koktélt viszont vonzóbbá tehetünk, ha gyümölcsdarabokkal vagy koktélernyővel koronázzuk meg. Dekorációs elemek lehetnek még többek közt az apróra vágott fűszernövények, a citromkarikák, a petrezselyem vagy a felszeletelt keménytojás.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.