Gourmet gasztro-szótár

Glazírozás / Glasszírozás

A glasszírozás, más néven glazírozás egy olyan konyhatechnikai eljárás, amelynek során egy fényes, csillogó bevonatot hozunk létre az étel külső felületén. A mázat, amely lehet édes vagy sós is, többnyire a főzési folyamat végén kell felvinni. A glazírozás történhet például tojásfehérjével, lekvárral vagy karamellel desszerteknél, de húsok esetében például pecsenyelét is locsolgathatunk az ételre, hogy még gusztusosabbá tegyük az elkészült fogást. A glasszírozott zöldségek pedig olvasztott vaj és némi cukor vagy juharszirup, esetleg méz hozzáadásával készülnek.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.