Gourmet gasztro-szótár

Irdalás

Irdalásnak nevezzük azt az eljárást, amikor a bőrös húsok, halak felszínét sütés előtt egy éles késsel bevagdossuk. Kacsacomb, illetve kacsamell esetén azért hasznos beirdalni a húst, hogy a bőr alatti zsírréteg kisüljön, míg a halaknál a szálkák roncsolása a feladat. A halak irdalása pofonegyszerű, csak arra kell ügyelni, hogy ne szeld át a bőrt, és a filézett halon 2-3 mm-enként ejts egy-egy határozott vágást egy éles, hosszú konyhakéssel. A nagyobb szálkás halakat, például a pontyot vagy a csukát érdemes filézni és irdalni, míg a kisebb szálkás halakat, azaz a keszeg- és kárászféléket nem kell filézni, elég csak sűrűn beirdalni.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.