Gourmet gasztro-szótár

Legírozás

A legírozás az az eljárás, amikor a krémleveseket, mártásokat tejszínnel, tejföllel vagy vajjal elkevert tojássárgájával dúsítjuk a főzési folyamat végén. A legírozott ételt forralni már nem szabad, nehogy a tojás összeugorjon benne. Akárcsak a habarásnál, itt is az alaposan összekevert anyagba kell darabonként beleadagolni némi forró levest, majd jól eldolgozni benne, és csak ezután mehet a tojásos elegy az elkészült, de már nem rotyogó ételbe folyamatos kevergetés közben. A következő fázis lehet a montírozás, amikor a levesbe ezek után egy kis vajat is dobunk, hogy még selymesebbé tegyük a végső állagot.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.