Gourmet gasztro-szótár

Nappírozás

A nappírozás kifejezés a francia nappe szóból származik, ami asztalterítőt jelent. Az eljárás során az ételt teljesen lefedjük valamilyen sűrű folyadékkal, például mártással, zselével vagy tejszínnel. Míg a szószoknál a mártást az étel alá vagy mellé helyezzük, a nappírozás során a fogást teljesen befedjük vele, ami biztosítja, hogy a nappírozott étel ne száradjon ki, emellett a szósz kiegészíti az ízélményt, és nem utolsó sorban dekorációként is szolgál. A bevonatot általában sültekhez, valamint bizonyos halkészítményekhez vagy zöldségekhez, például karfiolhoz bechamel mártásként alkalmazhatjuk, többnyire közvetlenül az étel tálalása előtt.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.