Gourmet gasztro-szótár

Papillote

A konyhaművészetben az en papillote kifejezés egy olyan főzési technikára utal, amikor az ételt egy sütőpapírból készült csomagba zárjuk, majd a sütőben megsütjük. ‘En papillote’ módszerrel többnyire halakat párolhatunk, de szárnyashúsokat is készíthetünk vele. A papírtasakokba a halfilé vagy a hús mellé mellé kerülhetnek zöldségek, fűszernövények, vaj és egy kis fehérbor is ízlésünknek megfelelően. Ezek az összetevők együtt gőzt bocsátanak ki, ami tulajdonképpen megfőzi az ételt. A lazac, a nyelvhal és a garnéla is remekül elkészíthető a papillote technikával, de vegetáriánus receptekkel is nyugodtan próbálkozhatunk, például gombák és ízletes tavaszi zöldségek felhasználásával.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.