Gourmet gasztro-szótár

Redukálás

A redukál jelentése beforral, ami azt jelenti, hogy egy folyadékot addig főzünk, amíg a mennyisége nem csökken, és sűrűbb állagúvá nem válik. A víz mennyiségének csökkentése intenzívebbé teszi az ízeket, ugyanis a folyamat során a víz egy része elpárolog, így az ízek kevesebb mennyiségű folyadékban oszlanak el. Klasszikusan a redukálás mártások és a levesek esetén válik be leginkább.

A mártás redukálása nem egy nagy ördöngösség: egyszerűen csak párold az ételt fedő nélkül, közepes lángon, időnként megkeverve, amíg eléred a kívánt állagot. Ha aromás szószt szeretnél készíteni, öntsd fel a mártást alaplével, húslevessel vagy borral, és főzd addig, amíg krémes és zamatos nem lesz.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.