Gourmet gasztro-szótár

Smizírozás

A smizírozás egy hidegkonyhai díszítő eljárás, amelynek során egy forma belső oldalát vékonyan kibélelünk olvasztott és lehűtött aszpikkal, majd ha az megdermedt, megtöltünk valamilyen készítménnyel, és hidegre tesszük. Miután elkészült, a formát egy tálra borítjuk, és ízlés szerint tovább dekoráljuk. Az aszpikkal bélelt formákba különféle salátákat, tojásételeket, habokat és krémeket önthetünk, de a kocsonyázás egyes hal- és húsételeknek is jól állhat. A smizírozás chaud-froid, avagy (fehér)zománcmártás használatával is elvégezhető.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.