Gourmet gasztro-szótár

Spékelés / tűzdelés

A spékelés egy olyan konyhatechnológiai módszer, amely egyszerre díszíti, puhítja és ízesíti is az ételt. A tűzdeléshez többnyire szalonnát használunk, amelynek a zsírja jól átjárja a száraz húsokat, hogy omlósabbá váljanak. Ezen kívül jól működhet a fokhagymás, a sonkás, a vajas vagy a fűszernövényes spékelés is, amikor a bőr alá egyenletes távolságokban, kés segítségével bejuttatjuk a betűzdelni kívánt nyersanyagokat, amelyek a sülés közben kibocsátják az aromájukat, illetve a vaj és a szalonna esetében lágy zsiradékkal gazdagítják a fogást.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.