Gourmet gasztro-szótár

Staubolás

A staubolás egy sűrítési eljárás, ami lisztszórást jelent, és akkor alkalmazzuk, amikor az alapanyagokat kevés zsiradékban és folyadékban pároljuk és pirítjuk, például főzelékek és zöldséglevesek esetében. Staubolás esetén a vizet elpárologtatjuk az ételről, majd a lisztet a maradék zsiradékra szórjuk, kicsit megpirítjuk, azután némi hideg folyadékkal, ami lehet tej, alaplé vagy víz, simára kevergetjük, és lassú tűzön néhány percig rotyogtatjuk. A lisztszórás kiválthatja a rántást, de ennél a módszernél is éppúgy vigyázni kell az arányokra és a megfelelő mennyiségre, valamint a csomósodás elkerülésére.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.