Gourmet gasztro-szótár

Szuflé

A szuflé (francia: soufflé) egy könnyű, levegős állagú, sütőben készült étel, amelyet általában felvert tojásfehérjével lazítanak. Lehet édes (pl. csokoládé-, vanília- vagy gyümölcsszuflé) vagy sós (pl. sajtszuflé, zöldséges szuflé). A szuflé jellemzője, hogy sütés közben megemelkedik, majd tálalás után rövid időn belül összeeshet.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.