Gourmet gasztro-szótár

Turnírozás / Turnírozva

A turnírozás az ételkészítés során bizonyos gyümölcsök és zöldségfélék formálására, díszítésére használt eljárás. A szó a francia tourner szóból származik, ami azt jelenti, lekerekíteni. A turnírozáshoz speciálisan kialakított turnírozó zöldségkéseket érdemes használni. A turnírozott zöldségek vagy gyümölcsök az ételek dekorálására szolgálnak, de néha italok, például koktélok készítésekor is hasznukat vehetjük. Az ázsiai konyhában a főételeket gyakran díszítik művészien faragott zöldség- és gyümölcsdarabokkal, amelyre leginkább az olyan tömör zöldségek alkalmasak, mint a sárgarépa vagy a jégcsapretek.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.