Gourmet gasztro-szótár

Vaksütés / vakra sütés

A vakon sütés vagy vakra sütés az elősütés egy formája, amikor a pitét vagy más tésztafajtát töltelék nélkül toljuk a sütőbe. Erre akkor lehet szükség, ha a töltelék nedvesebb alapanyagokból, például pudingból vagy gyümölcsökből áll, ami könnyen eláztathatná a tésztát sütés közben, vagy a tölteléknek egyszerűen rövidebb sütési időre van szüksége, mint a tésztának. A vaksütés egyik módszere szerint a pitét kibéleljük sütőpapírral, majd megtöltjük sütőbabbal vagy más nehezékkel, hogy a tészta sütés közben megtartsa a formáját. A pitesúlyok lehetnek kerámiagolyók, de használhatunk rizst vagy szárazbabot is.

Adatvédelmi Preferencia Beállítások

Adataid védelme
Ha meglátogatsz egy weboldalt, az adatokat tárolhat és nyerhet ki a böngésződről, főleg sütik formájában. Ezek az adatok érinthetnek téged, a preferenciáidat vagy az eszközödet, és legfőképp arra használják őket, hogy az oldalak az elvárt módon működjenek. Ezek az adatok általában nem alkalmasak a te személyes azonosításodra, de arra igen, hogy személyre szabott élményt nyújthassanak. Mivel tiszteletben tartjuk a magánélethez való jogodat, dönthetsz úgy, hogy bizonyos típusú sütiket nem engedélyezel. Kattints a különböző kategóriák neveire több információért és az alapértelmezett beállításaink megváltoztatásához. Azonban bizonyos típusú sütik letiltása befolyásolhatja az oldal által nyújtott élményt és az általunk nyújtható szolgáltatásokat.