konyhai műveletek
Szív Teliszív

Gourmet gasztro-szótár

konyhai műveletek

Keszőce / röszter

A keszőce, más néven röszter jelenthet gyorsan főtt szilvalekvárt, amelyben darabosra hagyjuk a gyümölcsöt, és használunk hozzá némi cukrot is. Elég mindössze egy fél órán át rotyogtatni, és máris kész a palacsintába, süteményekbe való finom csemege. Sokan ízesítik egy kis alkohollal, fűszerekkel, és így köt ki végül a kamrapolcon, amikor nincs idő a hosszas befőzésre. Készíthető más savanyú gyümölcsből is röszter, amelyet sokan reszterként is ismernek. Bizonyos területeken a keszőce savanyított, korpával készített levest jelent, de hűsítő gyümölcsleves is lehet a nyáron, amely tejföllel vagy aludttejjel készül idénygyümölcsökből.

Szponzoraink

Balra nyil Jobbra nyil