konyhai műveletek
Szív Teliszív

Gourmet gasztro-szótár

konyhai műveletek

Nappírozás

A nappírozás kifejezés a francia nappe szóból származik, ami asztalterítőt jelent. Az eljárás során az ételt teljesen lefedjük valamilyen sűrű folyadékkal, például mártással, zselével vagy tejszínnel. Míg a szószoknál a mártást az étel alá vagy mellé helyezzük, a nappírozás során a fogást teljesen befedjük vele, ami biztosítja, hogy a nappírozott étel ne száradjon ki, emellett a szósz kiegészíti az ízélményt, és nem utolsó sorban dekorációként is szolgál. A bevonatot általában sültekhez, valamint bizonyos halkészítményekhez vagy zöldségekhez, például karfiolhoz bechamel mártásként alkalmazhatjuk, többnyire közvetlenül az étel tálalása előtt.

Szponzoraink

Balra nyil Jobbra nyil