kifejezések
Szív Teliszív

Gourmet gasztro-szótár

kifejezések

Nouvelle cuisine

A francia konyhában a nouvelle cuisine, azaz az új konyhaművészet egy olyan mozgalom, amely az ételek enyéni ízének megőrzésére összpontosít, hangsúlyozva azok frissességét és regionális jellegét. A cuisine classique-kal, az haute cuisine régebbi formájával ellentétben a nouvelle cuisine könnyedebb, és nagyobb hangsúlyt fektet a tálalásra. 

Az új konyhaművészet legfontosabb új szabályai szerint

  • nem szabad túlbonyolítani az ételeket, amelyeket a lehető legfrissebb alapanyagokból kell elkészíteni;
  • a főzési időt jelentősen le kell rövidíteni, hogy megőrizzük az élelmiszerek természetes ízét;
  • az olyan nehéz mártásokat, mint például a béchamel, friss fűszernövényekkel, kiváló minőségű vajjal, citromlével és ecettel készült fűszerezésekkel érdemes kiváltani.

Szponzoraink 2023

Balra nyil Jobbra nyil