Szabadfi Szabolcs

Szabadfi Szabolcs vagyok, akit a legtöbben Szabi a Pék néven ismernek, Magyarország egyik legismertebb kézműves pékmestere. Szenvedélyem a hagyományos péksütési technikák életben tartása, különös tekintettel a kovászolás művészetére.

Pék vállalkozásomat azzal a céllal indítottam, hogy minőségi alapanyagokból, adalékanyag-mentes termékeket kínáljak, és népszerűsítsem a régi idők kenyér sütési gyakorlatát. Pizza szerelmem, először csak hobbinak indult, de aztán világbajnokságok sorozatába torkollott.

Ötször sikerült a Legjobb Pizzás Magyarországról díjat hazahoznom. Ez is inspirált pizzériáim megnyitásakor. Tevékenyen dolgozok a pékségben nap mint nap mert a sütés 38 év után is kikapcsol és boldoggá tesz. Munkásságom során számos emberrel megosztom tudásomat, workshopjaimon és bemutatóimon keresztül. Arra törekszem, hogy az embereket ösztönözzem a kézműves sütésre, és felhívjam a figyelmet a helyi alapanyagok fontosságára. Munkáimat gyakran követhetitek közösségi média oldalaimon, ahol nemcsak a technikákat, hanem a szenvedélyemet is megosztom azokkal, akik szeretnék mélyebben megismerni ezt a gyönyörű mesterséget. Bízom benne, hogy kenyeremmel nemcsak a testet, hanem a lelket is táplálhatom.