A dresszing jelentése salátaöntet, amelyet készen is megvásárolhatsz, de miért tennél ilyet, amikor otthon, kevés összetevőből igazán mennyei salátadresszingek készíthetőek? A salátaöntet hozzáad a saláta ízéhez és állagához az egyszerű zöldsalátáktól kezdve a bonyolultabb változatokig.
Számos anyagot használhatsz salátaöntetek alapanyagaként, például olajokat, tejtermékeket és majonézt. Az olajos salátaöntetek, a vinaigrette-ek, az olaj, az ecet és a fűszernövények egyszerű keverékei, és számos ázsiai öntetben is használják őket, olyan összetevőkkel együtt, mint például a szójaszósz. Az olyan tejtermékek, mint a tejszín, a tejföl és a creme fraiche szintén gyakori alapanyagai az önteteknek, de nagyon népszerűek a kellemesen savanykás joghurtos öntetek is.
Megöntözhetsz vele egy egyszerű zöldsalátát, vagy rácsepegtetheted főtt zöldségekre, például grillezett spárgára vagy sült céklára.
A következőkre lesz szükséged hozzá:
Add a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot egy kis tálba, és keverd jól össze, majd következhet az olívaolaj. Ha nyers zöldségeket akarsz vele feldobni, akkor használj 3 rész citromlevet 4 rész olajhoz, hogy az öntet lágyabb legyen. Ha kiadósabb hozzávalókhoz, például sült zöldségekhez adnád, akkor 1:1 arányban készítsd az erőteljesebb savasságért. Amikor beleöntöd az olajat, folyamatosan kavard, amíg az öntet emulgálódik. A végén szórj hozzá kakukkfüvet, és ízlés szerint ízesítsd további olajjal, sóval és/vagy borssal.