A fondant francia eredetű szó, amelynek jelentése olvadó, technikailag pedig nem más, mint egyfajta cukormáz, amelyet leggyakrabban sütemények, torták, cupcake-ek megformálására vagy díszítésére használhatsz. A fondant házilag is egyszerűen elkészíthető, hiszen nem kell hozzá más, mint zselatin, porcukor, vaj és méz megfelelő arányú keveréke. A fondant recept elemei tetszés szerint cserélhetőek: vaj helyett kipróbálhatod a kókuszzsírt, míg a mézet kiválthatod például különböző szirupokkal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kész anyagot felhasználhatod a torták, sütemények díszítésére. A cukormázat használat előtt ki kell nyújtani, amihez a legjobb, ha étkezési keményítőt szórsz a nyújtódeszkára, majd tetszés szerint formázhatod, kivághatod belőle a kívánt formákat és díszeket.