péntek 19:00 – Ginstronomy gin a pohárban és a tányéron Erdei Zsolttal

Erdei Zsolt, a Premium Gin Hungary alapítója számos nemzetközi tapasztalattal felvértezve dolgozik a gin hazai népszerűsítésén, újabb és újabb ötleteivel rendre túllépve a “hagyományos” kóstolókon. A Gourmet Akadémiára Zsolt egyik legújabb projektje, a Ginstronomy érkezik, amelyet a Konyhafőnökben megismert Szűcs Krisztiánnal közösen álmodtak meg. A koncepció célja, hogy a gineket és az ételeket food pairing […]

péntek 18:00 – Fiktív Gastronomy – egy étel két tökéletes arca

Azt valljuk, hogy egy tökéletesen elkészített ételt egy teljesen más dimenzióba húzhat egy megfelelően kiválasztott bor vagy egy hozzá elkészített alkoholmentes ital ízpárja. Ugyanez visszafelé is igaz, az italokat nem kiegészítőként kínáljuk, hanem szerves részei a fogásnak, a tányéron megjelenő ízjegyek emelik az italt tökéletes harmóniába.” – vallja a Fiktív séf-sommelier párosa, Tatai Márton és […]

péntek 17:00 – Alpesi fogastatár Rózsa Dáviddal

A svájci 1910 Gourmet by Hausers étteremnek Michelin-csillagot szerző Rózsa Dávid executive séf egy alpesi ihletésű fogás készítésébe avat be a Gourmet Akadémia színpadán, amelyet a végén meg is kóstolhatunk. A tatár magashegyi tóból származó, két hétig érlelt fogasból készül, mellé szintén svájci tenyésztésből származó Oona Osietra Carat kaviár és zellerszár kerül, de megismerjük egy […]

péntek 16:00 – Ízemlék a szatmári gyerekkorból – Görcsleves Tóth Szilárddal, a SALT séfjével

Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT séfje “szatmári gyerek”, ahogy ő mondja, és ezt az örökséget, a mátészalkai gyerekkor ízekben megidézhető világát, az eltűnőfélben lévő helyi gasztronómia fogásait, szemléletét képviseli a SALT konyhájában, és saját prémium húsmárkája, a Szatmár Dry Cured filozófiájában is. A Gourmet Akadémia színpadán egy hagyományos szatmári ételt, a görcslevest készíti el, amelynek […]