Exkluzív
Programok

OROSZ VACSORA - TWINS GARDEN

május 17., péntek 19.00

Moszkva új üstökösét, a globális listákon is jegyzett Twins Gardent egy ikerpár viszi. Most Budapestre is elhozzák kedvenc alapanyagaikat, hogy sallangok nélkül mutassák be őket.

/hu/cache/media/2019/04/exc_twinsgarden.gif

Iván és Szergej Berezutszkij, egy orosz ikerpár tagjai mindketten gyerekkoruk óta rajonganak a főzésért, de külön-külön lettek sikeres séfek. 2017 végén megnyílt közös moszkvai éttermük, a Twins Garden aztán üstökösként ki is lőtt, 72. helyen nyitott a világ 100 legjobb éttermének listáján. Azt ígérik, hogy a maguk teljességében mutatják be az orosz alapanyagokat, de messze elkerülik a sztereotípiákat és bevett mintákat.

„Igazából az orosz alapanyagokért rajongunk. Oroszországban rengeteg nemzetiség él rengeteg különböző klímán, akik szeretik a terményeiket és azt is tudják, hogyan kell elkészíteni őket. Minket a velük való érintkezés, az utazás inspirál, nem pedig más séfek munkája. Voltunk olyan helyen az Altájban, ahol tévé sincs, és egy nő megmutatta, hogyan készíti ő a pelmenyit: krumplit tesz bele, de hagymát nem.” - nyilatkozták nemrégiben hitvallásuk kapcsán. A moszkvai éttermet egy macskaköves udvaron keresztül lehet megközelíteni, ahol tűzifát tornyoztak fel, odabent pedig családi fotók és egy fellógatott tandembicikli díszíti a rusztikus étkezőt. Ezek valószínűleg nem férnek a poggyászukba, de kedvenc alapanyagaikat és fogásaikat magukkal hozzák májusban, hogy exkluzív vacsorájukon a Gourmet Fesztivál közönsége is megkóstolhassa őket.

Fogadó ital: Kreinbacher Brut Classic Magnum 2015 (a legutóbbi Pezsgő- és Champagne Világbajnokság aranyérmese)

Menü:
  • Egy paradicsom élete
  • A kecsege legjobb részei
  • Távol-keleti kürtcsiga, paradicsom és mirtuszfüge
  • Gomba ökoszisztéma
  • Kamcsatkai rák káposztával és tormamártással
  • Kecskegida kávén szárított répával
  • Mézes sütemény tengeri sünnel és sült, fermentált tejjel (ryazhenka)
A menühöz kínált borok:
  • Meinklang - Grüner Veltliner 2018 (Burgenland, Ausztria)
  • Weingut Eymann - Riesling Classic 2018 (Pfalz, Németország)
  • Te Whare Ra - Riesling 2016 (Marlborough, Új-Zéland)
  • Domaine des Escaravailles - La ponce 2015 (Rhone, Franciaország)
  • Sebastian Riffault - Les Quarterons 2016 (Sancerre, Franciaország)
  • Domaine de Villaine - Bourgogne Cote Chalonnaise Rouge La Fortune 2016 (Burgundia, Franciaország)
  • Pelle Pince - Zsófia Cuvée 2017 (Tokaj)

Részvételi díj: 39.900 Ft*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is

Jegyvásárlás

PEZSGŐ EBÉD - FERRARI TRENTO & STAND ÉTTEREM

május 18., szombat 13.00

A világ legjobbjai között számon tartott pezsgő, az olasz életszeretetet és ízlés találkozása a kortárs magyar csúcsgasztronómiával.

/hu/cache/media/2019/04/exc_ferrari_stand.gif

A Ferrari 1902 óta Olaszország legjobb habzóbora, ellenállhatatlanul elegáns buborékai az olasz életszeretet testesítik meg – így mutatja be magát a Garda-tótól is északra, Trentóban székelő pezsgőpincészet. Van okuk a magabiztosságra: 2006 óta érlelt rosé riserva pezsgőjük éppen most kapott 98 pontot a Wine Advocate szaklaptól, ami a legmagasabb pontszám, amit valaha olasz habzóbor kapott, vagy ahogy írják: a legjobb champagne-i pezsgőházak közelébe jutottak és forradalmosították az olasz hagyományos érlelésű pezsgők világát. Giulio Ferrari pontosan ezzel az ambícióval alapította a pezsgőházát, amelyet egy helyi borkereskedőre hagyományozott. Bruno Lunelli és fiai voltak azok, akik első számú olasz pezsgővé tették a márkát, amelyet ma a család harmadik generációja képvisel.

A Ferrari pezsgőkhöz a frissen Michelin csillagot szerző Stand éttermet vezető fantasztikus séfpáros, Széll Tamás és Szulló Szabina készít ebédmenüt.

Menü:
  • Aperitif: Ferrari Maximum Brut
  • Faszénen grillezett padlizsán tatár, friss sajt
  • Pisztráng, sült paprikalé, paradicsom
    Ferrari Maximum Rosé
  • "Made in Hungary" kacsamáj, briós, barack, Szepsy Aszú 6 puttonyos
    Ferrari Perlé 2012
  • Báránysült, polenta, borsó, gomba
    Ferrari Perlé Rosé 2011
  • Túró, bodza, eper, mandulás piskóta
    Ferrari Perlé Bianco 2008

Részvételi díj: 29.900 Ft/fő*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is

Jegyvásárlás
 

FERRARI PEZSGŐ MESTERKURZUS

május 18., szombat 16.00

Van egy százéves múltra visszatekintő pezsgő, amely készítője szerint az olasz életszeretetet és ízlést adja vissza, és csakis a legjobbak között emlegetik. Mi más volna a neve, mint Ferrari?

/hu/cache/media/2019/04/exc_ferrari.gif

A Ferrari 1902 óta Olaszország legjobb habzóbora, ellenállhatatlanul elegáns buborékai az olasz életszeretet testesítik meg – így mutatja be magát a Garda-tótól is északra, Trentóban székelő pezsgőpincészet. Van okuk a magabiztosságra: 2006 óta érlelt rosé riserva pezsgőjük éppen most kapott 98 pontot a Wine Advocate szaklaptól, ami a legmagasabb pontszám, amit valaha olasz habzóbor kapott, vagy ahogy írják: a legjobb champagne-i pezsgőházak közelébe jutottak és forradalmosították az olasz hagyományos érlelésű pezsgők világát. Giulio Ferrari pontosan ezzel az ambícióval alapította a pezsgőházát, amelyet egy helyi borkereskedőre hagyományozott. Bruno Lunelli és fiai voltak azok, akik első számú olasz pezsgővé tették a márkát, amelyet ma a család harmadik generációja képvisel.

A mesterkurzuson a pincészet szakembere mutat be egy különleges válogatást a márka legjobbjaiból:

  • Ferrari Maximum Brut
  • Ferrari Maximum Rosé
  • Ferrari Perlé
  • Ferrari Perlé Zero
  • Ferrari Lunelli Riserva
  • Ferrari Giulio Ferrari

Részvételi díj: 9.900 Ft /fő*

*az ár nem tartalmazza a fesztivál adott napijegyének árát

(A program angol nyelven zajlik).

Jegyvásárlás
 

KONSTANTIN FILIPPOU VACSORA

május 18., szombat 19.00

Mi sül ki az osztrák és a mediterrán konyha találkozásából? Két Michelin csillag és Ausztria jelenleg legjobb étterme a görög-osztrák Konstantin Filippou jóvoltából.

/hu/cache/media/2019/04/exc_konstantin.gif

Konstantin Filippou Grazban született, de görög apától, így az osztrák fogások mellett a mediterrán ízeket is korán magába szívta. Dolgozott a bécsi Steirereckben, Gordon Ramsay londoni éttermében és a san sebastiani Arzakban. Kétcsillagos, a Gault Millau által is a legmagasabb kiosztott pontszámmal (19/20) elismert bécsi éttermét az egyszerűség kedvéért magáról nevezte el, és a díjak ellenére kötetlen hangulatra törekszik, ahol nem kell „sok pénzért feszengeni” és „senki sem érzi magát lényegesen öregebbnek, mint valójában”. (A szomszédban egy még lazább bisztrót is üzemeltet, ahol diákok is gyakori vendégnek számítanak.)

A barátságos filozófiának megfelelően a fogásokban is a letisztultságra való törekvés, a családi indíttatásból következően pedig a közép-európai és tengeri alapanyagok keverése uralkodik. Találunk az étlapon kacsamáj parfét és sülthagyma-habot, kagylólevest retekkel, norvég langusztint ribeye morzsával és citromzselével, Szent Jakab kagylót velővel, homárt mangalicával, galambszívet és -májat sűrű, sötét erőlevesben. Ez a szellemiség és Timo Muliar sommelier külön is sokszor dicsért, nagyban természetközeli borokra támaszkodó borsora érkeznek a Gourmet Fesztivál exkluzív vacsorájára is.

Fogadó ital: Kreinbacher Brut Classic Magnum 2015 (a legutóbbi Pezsgő- és Champagne Világbajnokság aranyérmese)

Üdvözlőfalatok
  • Vörös garnéla. Retek. Szilvalé.
    Rizs.
  • Tartlet. Tojássárgája. Szarvasgomba.
Menü
  • Halkrém. Amúr. Szemlingkaviár.
    Anna & Martin Arndorfer - Roter Veltliner 2017
  • Lazacpisztráng. Kapor. Savanyított mustármag.
    Claus Preisinger - Erde Luft Gras und Reben 2015 (Weißburgunder)
  • Unagi (japán angolna). Mangalica. Libamáj.
    Erich & Michael Andert - Pamhogna rot 2011
  • Horvát szkampo. Borjúnyelv. Cochayuyo alga.
    Werlitsch - Ex Vero II 2006
Desszert
  • Joghurt. Tárkony. Sárgabarack.
    Michael Wenzel - Muskateller Auslese 2016

Részvételi díj: 59.900 Ft/fő*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is

Jegyvásárlás
 

LEE JONG KUK 104: TAVASZI SZÉL - AUTENTIKUS KOREAI EBÉD

május 19., vasárnap 12.00 és 15.00

Milyen íze van egy 15 éves szójaszósznak? Lee Jong-kuk kreatívan hagyománytisztelő, Michelin csillagos szöuli konyháján kiderül, és a Gourmet Fesztivál jóvoltából most Budapesten is meg lehet kóstolni!

/hu/cache/media/2019/04/exc_leejongkuk.gif

A Michelin három éve szentel külön kalauzt Szöulnak, nem véletlenül: csak kiváló ár/érték arányú Bib Gourmand éttermekből 61 szerepel benne, 5 hely pedig két csillagot is érdemelt. Az egy-csillagosok tizenkilencen vannak, köztük van a koreai konyha megújítójaként is emlegetett Lee Jong-kuk és étterme, a Lee Jong Kuk 104. Jong-kukról úgy tartják, egyike azoknak, akik új irányt adnak a koreai konyhának – egy híres idézetében azt mondta, sosem cserélné el a snidlinget egy húsalapanyagra, jelezve ezzel a szezonalitáshoz való ragaszkodását.

Főszerepet visznek a szószok, azaz jangok (a kalauz is az ezekre fordított figyelmet és az élő tradíciót emeli ki): az 50 éves szójaszósz, a 30 éves paprikapaszta (gochujang) és az öt évig érlelt ecet. A belváros fölé magasodó diplomáciai és villanegyedben álló, ultraelegáns és kortárs kerámiákat használó étterem a séf függetlenségi harcos nagyapja álneve után kapta a nevét, a fogásokról pedig csak mint műalkotásokról beszél a kalauz. A három szintes étterem földszintjén ázsiai tésztákat (noodle) árulnak főétellel és desszerttel. A második szinten az évszakok határozzák meg a menüt, a harmadik szint pedig a fine diningé: itt Jong-kuk maga főz a VIP vendégeknek. Utóbbi élményben lehet része a Gourmet Fesztivál vendégeinek is, hiszen a séf két exkluzív ebédet is ad a Millenárison.

Fogadó ital: Kreinbacher Brut Classic Magnum 2015 (a legutóbbi Pezsgő- és Champagne Világbajnokság aranyérmese)

Menü: 
  • Hét üdvözlőfalat (ginzeng és gesztenye, marhahúsos palacsinta, hal tekercs, retek tekercs, jerky golyó, tofu zselé, bojtorján tekercs)
  • Karalábé saláta, friss gyümölcszselé
  • “Gombafőzelék”
  • Az ikonikus fekete ételünk (black food)
  • “Tengeri tészta” a séf kertjében 10 évig érlelt sós osztrigaszósszal
  • Párolt és grillezett marha a séf kertjében 15 évig érlelt szójaszósszal
  • Desszertválogatás (öt tradícionális mini-desszert: Yak-Gwa, Han-Gwa, fűszeres csokoládé, sörbet)

Részvételi díj: 49.900 Ft/fő*

*az ár tartalmazza a fesztivál napijegyének árát is

Jegyvásárlás 12:00  Jegyvásárlás 15:00
 

Támogatóink