Ormós Gabriella

11 éve megváltoztattam a nevemet. Nem sejtettem, hogy hamarosan én magam is „újjászületek”. Egy hónapra rá letiltottak az élesztőről. Akkor ismerkedtem meg a kovásszal, és kapcsolatunk azóta nap mint nap csak mélyül.

Az elmúlt 11 évben lett egy új hivatásom. Háttérbe vonultam az ügynökségi munkából, megtaláltam önmagam és egészen kicserélődött az életem. Teremtek, alkotok véget nem érően, egy számomra kedves környezetben, az otthonomhoz, családomhoz közel. Megérkeztem.

A hobbinak indult sütésből 5 év alatt lett pályaváltás. Nem kellett gondolkoznom rajta. Az ilyen döntéseket nem mi hozzuk, hanem azok megszületnek bennünk. Csak rajtunk múlik, észrevesszük-e a születésük pillanatát.

2016-ban kezdtem el tanítani a kovászos kenyér készítését, először csak otthonsütőknek, később már séfeknek és pékeknek is. Sosem akartam pékséget, de boldog vagyok, hogy a sors kifürkészhetetlen útja mégis erre vezetett. Álmaim pékségét 2023 nyarán nyitottam meg a budajenői templomkertnél, tíz vadgesztenyefa árnyékában. A Jenői Pékségben minden termék hosszú érleléssel, természetes kovász felhasználásával készül.

Balra nyíl Vissza a nagykövetekhez
Szív Teliszív

Ormós Gabriella

Szponzoraink

Balra nyil Jobbra nyil