A mousse jelentése hab, amelyet könnyű és légies textúrája különböztet meg a többi desszerttől. Ezt az állagot felvert tojásfehérjével érheted el, amely megtartja a benne rekedt légbuborékokat, de a mousse krém készülhet tejszín habbá verésével is, amellyel szintén levegővel teli könnyed textúrát hozhatsz létre.
Meglepően sokoldalúan felhasználható édesség, hiszen tálalhatod egyszerűen, púpozott tejszínhabbal, de más desszertek készítésénél is remekül megállja a helyét. Kenheted például tortarétegek közé krém helyett, de töltheted pitébe vagy puffancsokba is, sőt, trifle-t is összeállíthatsz vele piskóta és friss gyümölcsök segítségével.
A házi mousse tökéletes módja az étkezés befejezésének, ráadásul számtalan változatban elkészíthető, hogy sose lehessen ráunni. Legnépszerűbb változata a csokimousse, amelyhez érdemes többféle csokit használni, emellett pedig tojásra, tejszínre, és porcukorra lesz még szükséged.
Ezekre lesz szükséged: