szombat 18:00 – Főzzük ki együtt, mi kerüljön fel a Bibo Budapest étlapjára! – Hatkezes gasztro-show Dani Garcíával és vendégeivel
A három Michelin-csillagos séf, Dani García két séffel együtt főzi meg a meghívottak kedvenceit, és arra hívja a közönséget, hogy közösen kóstoljanak – majd szavazzanak: melyik fogás kerüljön fel a séf tolmácsolásában a Bibo Budapest étlapjára?
szombat 17:00 – Variációk malacra és káposztára Pesti Istvánnal
A téma malac és káposzta, a séf pedig Pesti István, a 2 Michelin-csillagos Platán séfje, aki ázsiai ihletésű fogásokat készít és kínál nekünk a két alapanyagból. Készül szifonos “palacsinta”, sült malaccsászár és pirított malacfül, ami mellé nem hiányozhat a pakcsoj, a kimcsi és kocshudzsang jus sem.
szombat 16:00 – Ceviche készítés Akács Istvánnal
Az őrségi Pajta Mexikót megjárt Michelin-csillagos séfje, Akács István a ceviche készítés világába vezet be ezen a programon. A színpadon tostada de ceviche negreo készül majd, amelynek elkészítése során nem csak a lazacpisztrángból készülő cevichét ismerhetjük és ízlelhetjük meg, hanem a salsa negrát, azaz a fekete szószt és a kétszer sütött tortillát, a tostadát is.
szombat 15:00 – Laza délutáni szendvicsezés, vermut és natúrbor az Arquitecto Pitpit csapatával
A színpadon Kiss László, a Padron és az Arquitecto Pitpit konyhafőnöke és Molnár Erik, az Arquitecto Pitpit társ-üzletvezetője, akik lazára veszik a figurát, és kifinomult receptek helyett inkább a helyeik hangulatát fogják megidézni. Ehhez egy csodás garnélás-aiolis szendvicset kínálnak a résztvevőknek, közben pedig szó lesz a vermutról, amelynek a hazai népszerűsítésében a Padron-Arquitecto úttörő szerepet […]
szombat 14:00 – Tökmagos frangipán tarte Juhos Jocival
Juhos Józsefnek, a Sug’art by Juhos Joci megálmodójának hosszú és tudatos út vezetett a Gundel, Gerbeaud és a Boscolo cukrász pályáján át a saját cukrászda létrehozásáig. Szakmai tapasztalatait a Gourmet Akadémián nekünk is megmutatja: tökmagos frangipán tartot készít málna réteggel, felvert fehércsokoládé krémmel, amelyet mindenki meg is kóstolhat.
szombat 13:00 – kombucha és vízikefir kóstoló Farkas Fruzsinával
Az előadás során idei nagykövetünkkel, Farkas Fruzsinával, azaz The Green Sommelier-vel járjuk körbe a testi és lelki egyensúly témáját, miközben fermentált italokat kóstolunk. Szó lesz a belső ökoszisztémánk sokszínűségéről, a mikrobiomunk egyensúlyáról és arról, hogy ez hogyan hat ki a mentális jólétünkre. Fruzsina beszél arról is, hogy mivel tudjuk a mindennapjainkban támogatni a saját és […]