Ötvös Zsuzsanna

Igazi karrierváltó történet az enyém. Több évig vezettem népszerű desszertes blogomat, a Praliné Paradicsomot, miközben a klasszika-filológia doktori disszertációmat írtam, hogy aztán a sikeres védés után végleg a szenvedélyemmel, a cukrászattal foglalkozhassak.

Szántó Tibor csokoládémanufaktúrája, a Baraka és a Fáma után a Laurel Budapest cukrászséfe, majd 2023 végétől társséfe lettem. A desszertek mellett a menü kreatív kialakításában is részt veszek.

Desszertjeimet az ízközpontúság jellemzi, és a magyar klasszikusokhoz való viszanyúlás. A Gourmet fesztivál közönsége már ismeri ezt a missziómat: a 2022-es év puncskockája és 2023 hájas krémese is közönségkedvenc lett, bizonyítva, hogy mai ízlésre hangolt hagyományos ízek sokkal többet tudnak adni emlékidéző erejükkel, mint akár egy francia desszert.

Folyamatosan képzem magam és tovább is adom a tudást. Megfordultam nemzetközi cukrász-tekintélyek mesterkurzusain, stázsoltam a két Michelin-csillagos berlini Codában. Kurzusokat tartok, és két könyvem is megjelent. A Kreatív desszertiskola ajánlott lett a hivatalos cukrászképzésen. A Régi receptek, mai desszertek pedig klasszikus magyar recepteket dolgoz fel modern formában. A harmadik könyvem májusban fog megjelenni.

Balra nyíl Vissza a nagykövetekhez
Szív Teliszív

Ötvös Zsuzsanna

Szponzoraink

Balra nyil Jobbra nyil