Hozzávalók:
10 adaghoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés:
Burgonyát megpucoljuk a héját félretesszük ezt később fel fogjuk használni.
A burgonyát sós babérleveles vízben megfőzzük utána sütőben szárítjuk egy 10percet.
Nagy felületű edényt kezdünk melegíteni közben. Ebbe törjük bele a burgonyát amit lassú lángon kezdünk összedolgozni a liszttel.
Addig törjük és dolgozzuk össze amig el nem válik az edény falától és a liszt ízt ki nem dolgozzuk a hőkezelés folyamán.
utána a tésztát egy olajozott tálcán olajos kezünkkel átkenve hűlni hagyjuk. (azért olajozzuk hogy ne száradjon ki és kihűlt állapotban könnyebb legyen formázni)
Ha kihűlt formázzuk kedvünkre és zsíradékban píritva hagymá és szalonnát tegyünk hozzá.. Mi a Vasüzletben a héját sütőben szárítjuk majd olajban ropogósra sütve adjuk a dödölléhez így minden részét felhasználjuk és mellé még egy jó ropogós flasht is ad. Végén tejföl és kész is. Nálunk Füstölt tejföl megy rá.